Danie polskiego szefa kuchni uznane za dzieło sztuki. Amaro w światowej elicie

Jeden z najbardziej znanych polskich kucharzy wprowadzi swoje danie do menu Muzeum Sztuki Współczesnej w San Francisco. Taki przywilej mają tylko najlepsi. Wojciech Modest Amaro szerzej dał się poznać jako gospodarz telewizyjnych show kulinarnych. Przede wszystkim jest on jednak uznanym...

- #
- #
- #
- #
- 278
- Odpowiedz






Komentarze (278)
najlepsze
Jak Jurand ze Spychowa, to musiało byc jakieś 500 lat temu.
źródło: comment_VqdCxpiKKGGTbPQVbDevd0923OGN2JSl.jpg
PobierzPolak, osiągnął duże wyróżnienie na skale światową a wykopki jak zwykle...
Ja bym zrobił lepiej lub go wyśmiewają.
Wszyscy skamlą jak są pokazy sztuki „nowoczesnej” ze to chłam itd.
Jak trafi się ktoś kto pokazuje pracą i umiejętnościami poziom to miesza się go z błotem i wyśmiewa.
Lucyfer w piekle przeprowadza inspekcje. Podchodzi do pierwszego kotła, którego pilnuje aż 10 diabłów i pyta:
-dlaczego aż 10 diabłów pilnuje tego kotła?
-bo w tym kotle gotują się Amerykanie, oni są ambitni i każdy co chwilę usiłuje wyskoczyć
Lucyfer idzie dalej i zauważa kocioł, a przy nim 5 diabłów. Podchodzi
A: Dobry wieczór, poproszę dwa z łupaczem w bułce, sosy mieszane, jeden bez kwiata kopru.
B: Dobry wieczór... 400 zł
A: kartą, aha na wynos..
B: ok, 450 zł, można przyłożyć..
- Biiip
Rukiew to jakieś kiełki, a wszystkie kiełki smakują tak samo - weź w markecie pierwsze lepsze.
Kwiaty kopru - na targu dostaniesz taki bardziej wyrośnięty koperek - spokojnie kupisz.
Granita na bazie ginu z jałowcem - wystarczy, że polejesz ginem lubelskim z jałowcem - to samo
Świerk - możesz psiknąć ze dwa razy odświeżaczem do kibla, ale moim
@McRancor: tfu. Do tak wykwintnego dania to tylko Costa
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale Amaro - to juz sztuke tworzy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Połowę składników musiałem googlować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_zSu6iHdyrnrEMNiF1Iwo1NaNSZStcRME.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Kucharz na tym poziomie nie gotuje pulpetów, czy innych typowych przepisów, tylko tworzy nowe smaki i połączenia i u Amaro jest właśnie masa akcentów kuchni polskiej, ale nie tej której zostawiła nam komuna ,czyli schabowy i pierogi, ale tej starej klasycznej.
Polecam książki nieodżałowanej Hanny Szymanderskiej, aby przekonać się co naprawdę jadało się na
Kiedy dotarłem na miejsce zdziwiło mnie, że lokal z zewnątrz nie prezentował się zbyt okazale. Zawahałem się przez chwilę, myśląc, że nie dotarłem we właściwe miejsce. Na wszelki wypadek zapytałem przechodzącego obok bezdomnego czy to jest to