Arcydzieło kuchni fusion. Paprykarz skończył 50 lat! Kultowe wyroby PRL
Jednym ze sztandarowych wyrobów przemysłu spożywczego PRL, które zyskały światową renomę, był „Paprykarz szczeciński”. Eksportowano go do kilkudziesięciu krajów świata, a w dalekiej Kolumbii cieszył się tak wielkim powodzeniem i uznaniem, że zaczęto go nawet podrabiać
TYG0DNIK z- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
@Amadeo: Bo tanich wędlin się nie wędzi, tylko dodaje aromat. Dlatego tak szybko się psują i smakują jak gówno. Jak coś porządnie jest uwędzone to może leżeć długo nawet bez lodówki.
#heheszki
@NoOne3: Obstawiam, że to "samośpiewanie" było jednak nieco bardziej skorelowane z napojami ;)
Jak tak pomyśleć to tęskno troszkę za dziką jabłonią, gdzie jabłuszko było totalnie ekologiczne, wystarczyło przetrzeć o koszulkę i pochłaniać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz widząc jak pryskają owoce w kostiumach, to aż się odechciewa tego jeść, niby "nieszkodliwe" ale maski gazowe na gębie nosi ze strachu.
A te pestycydy czy co oni tam używają nie są bezpieczne, wdychanie powoduje jakieś dolegliwości i efekty uboczne.
Inaczej jest założyć rękaw przy krowim placku niż maskę gazową przy owocach.