Makaron pozostawiony na 24 godziny redukuje kalorie i insulinę
Pozytywny efekt intensyfikuje się w trakcie podgrzewania takiego makaronu. Wytłumaczenie jest bardzo proste: pozostawiony makaron jest łatwiejszy do strawenia
readme_txt z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 144
Komentarze (144)
najlepsze
Dlatego ziemniaki, ryż czy produkty mączne zamiast jeść od razu po ugotowaniu, lepiej pozostawić na kilka godzin do ostygnięcia jeśli chcesz schudnąć.
Jedzenie skrobi opornej poleca się m.in. cukrzykom.
@wymaz_z_pochwy: Ciężko powiedzieć. Warto byłoby zrobić eksperyment.
@KubaGrom: A czy przypadkiem skrobia oporna nie jest odporna na działanie ludzkich enzymów trawiennych i nie jest trawiona w ogóle (stąd też pozorne zmniejszenie kaloryczności)? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mylisz pojęcie IG z RS.