Polecam wszystkim hejtujacym maka książkę "Imperium bigmaca". Fascynująca historia o tym jak się robi dobry interes. McD wchodząc do Europy miał wyższe standardy odnośnie jakości niż większość krajów w Europie. W UK nie mieli skąd brać mięsa to samolotami wozili na początku. Sam nie jadam w maju bo nie lubię fast foodów ale jak tym miał do wyboru iść do maka albo rybka z nad morza z frytkami to tylko mak.
@e3b0c to akurat prawda. Też nie korzystam z tego przybytku, ale np w drodze gdzieś na wakacje czy z powrotem to jak mam szukać i ryzykować jakąś knajpę to wolę zajechać do maca itp, bo tam wiem czego się spodziewać, smakuje tak samo i raczej małe ryzyko wtopy.
@e3b0c: bo mak wbrew pozorom bardzo dba o jakość swoich produktów. Mięcho mają dobre, sami kontrolują hodowców, ubojnie i zakłady przetwórcze tak by spełniali ich dość wysokie standardy. Podobnie z ziemniakami na frytki. Mają nawet swoją specjalną odmianę ziemniaków i tylko z tego robią fryty. Także składniki dobre i świeże. Chociaż nadal większość ludzi zdaje się myśleć, że w maku żarcie jest fuj i kaloryczne. Ale za to jak pójdą do
@kupuje_bulki_w_almie: w rękawiczkach dotyka się tylko mieso mrożone (zarówno panierowane z kurczaka jak i wołowinę). Usmażone mieso można gołymi rękami, z zastrzeżeniem ze jeżeli do czegoś są szczypce/łopatka to tych trzeba używać. W praktyce chyba tylko można dotykać przekrojone mieso z kurczaka do mcwrapa i chikkera. Produkty surowe takie jak cebula czy pomidory można bez rękawiczek
Lepszy mimo wszystko McDouble, podwojna porcja mięsa robi robote, a jak jeszcze jest dobrze zrobiony i od razu podany to rewelacja. Mozecie sie smiac, ale w niektórych makach robia bardziej starannie te dabelki przez co lepiej smakuje
@LuckyLuciano: czasem po prostu cała kanapka albo sama bułka poleży trochę (i przyschnie) bo jak kuchnia zrobi coś nadprogramowo i nikt nie ogarnie żeby to wyrzucić, to zrobi się "kolejka"
Komentarze (525)
najlepsze
Sam nie jadam w maju bo nie lubię fast foodów ale jak tym miał do wyboru iść do maka albo rybka z nad morza z frytkami to tylko mak.
Także składniki dobre i świeże. Chociaż nadal większość ludzi zdaje się myśleć, że w maku żarcie jest fuj i kaloryczne. Ale za to jak pójdą do
Produkty surowe takie jak cebula czy pomidory można bez rękawiczek
Tak wiem, w maku jest lepsza jakość blablabla, ale przynajmniej u turka nie mam poczucia, że ktoś mi żałuje plasterka ogórka
@WykresFunkcji: W maku muszą przestrzegać wielu norm, natomiast z czystością u Turka to już zależy od samego Turka ( ͡°
@LuckyLuciano
I podwójny McWiesmac.