@batnam: Przecież nie trzeba wychodzić z piwnicy, żeby taki bajer kupić. BTW: Większość robi w zwykłych piekarnikach albo odgrzewa mrożonki i się dziwi, że nie ten smak #pdk
Uhuhuhuu. Tyle osób może w domu skorzystać ze specjalnego pieca... ( ͡º͜ʖ͡º)
@batnam: No to trzeba sobie kupić... Jak się ma zajawkę na pizze to nie jest to jakiś duży wydatek, jak się nie ma zajawki to lepiej kupić placek w tekturowym pudełku :-/
Życiem trzeba się cieszyć, zarabia się kasę po to żeby ją wydawać na przyjemności a nie #!$%@?ć na głupoty ;-)
Czytam komentarze powyżej i widzę, że pizza MUSI być wypiekana w piecu o temp. przynajmniej 1400 stopni, w piecu zasilanym rozszczepieniem atomu, pieczona dokładnie przez 21,37 sekundy, wyrobiona przez prawdziwego włocha, posmarowana sosem na bazie prawdziwego włoskiego gluta z nosa. W przeciwnym wypadku będziemy jeść "ulep z piekarnika", porównywany do mrożonki, a jak się nie ma zajawki na pizzę i pieca rozszczepiającego atomy, to lepiej nie robić pizzy wcale tylko kupić "placka
@Tosh: to co piszesz to 100% prawda, ale wynika to z zarzucenia sobie klapek na oczy i niezrozumienia, że są inne typy pizzy niż neapoletana. Ta właśnie wymaga konkretnych warunków (temperatura etc), ale to nie jedyny typ "legitnej" pizzy na świecie. Można bez takiego pieca z powodzeniem robić pizze typu classica, pizza w blaszce, detroit, deep dish. To są naprawdę fajne pizze, które lubię i (rzadko bo rzadko ale) robię, mimo
Wam ciężko pojąć w życiu, że ludzie się starają i poprawiają bo chcą LEPIEJ a nie zadowalać się bylejakością!? xD
@XpedobearX: Ależ niech się starają, ale bez zachowywania się jakby mieli monopol na pizzę i tylko ich sposób jest jedyny i właściwy, a cała reszta plebsu robi chłam? Poczytaj sobie pozostałe komentarze pod tym znaleziskiem:
Bo to jest prawdziwa pizza neapoletana, a nie gówno z polskiej sieciówki z milionem składników.
Można kupić G3 Ferrari za jakieś 500zł albo poszukać używanego za jakieś 200-300zł. No ewentualnie poszukać klona tego piecyka, ja kupiłem Bestrona za 70zł. Przenieść grzałkę z dołu na górę żeby były dwie na górze. Przestawić termostat śrubokrętem i potrenować trochę z wyrobem ciasta i mamy taką pitce w domku.
Piecyk Optima Electra Pizza Express Napoli domyślnie ma 450'C i też daje radę (kosztuje ok 600 zł). Sam mam stary G3 Ferrari (400'C) bez modyfikacji i pomimo dłuższego czasu wypiekania wszystko opiera się na odpowiedniej hydratacji ciasta i fermentacji w niskiej temp. (min. 1 dzień). P.S. W stockowych piecykach "placka" wrzucamy kiedy grzałka się grzeje a nie jak termostat zgaśnie (wtedy należy piecyk otworzyć, bo grzałka znowu zacz3ła grzać). Pozdrawiam wszystkich domowych
@ogoneq: łapcie przepis na pizze z piekarników kompaktowych (typu G3 Ferrari, Optima Electra czy Spice Caliente) :) A co mi tam! Wg mnie i rodzinki ciasto daje radę ( ͡°͜ʖ͡°)
Komentarze (165)
najlepsze
BTW: Większość robi w zwykłych piekarnikach albo odgrzewa mrożonki i się dziwi, że nie ten smak #pdk
@batnam: No to trzeba sobie kupić... Jak się ma zajawkę na pizze to nie jest to jakiś duży wydatek, jak się nie ma zajawki to lepiej kupić placek w tekturowym pudełku :-/
Życiem trzeba się cieszyć, zarabia się kasę po to żeby ją wydawać na przyjemności a nie #!$%@?ć na głupoty ;-)
Ten
Można bez takiego pieca z powodzeniem robić pizze typu classica, pizza w blaszce, detroit, deep dish. To są naprawdę fajne pizze, które lubię i (rzadko bo rzadko ale) robię, mimo
@XpedobearX: Ależ niech się starają, ale bez zachowywania się jakby mieli monopol na pizzę i tylko ich sposób jest jedyny i właściwy, a cała reszta plebsu robi chłam? Poczytaj sobie pozostałe komentarze pod tym znaleziskiem:
Czekam na memy #pdk
Piec posiadam od pół roku, aktualnie wolę robić i piec niż jeść ¯_(ツ)_/¯
@ogoneq: mam nadzieje, że niedługo wejdzie ta ustawa... Forum już macie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pdk