@MrNeko: Proces którego używają konserwacji mleka powstał firmie Hershey w odpowiedzi na jakieś tam dawne przepisy dotyczące długości przechowywania, a w jego wyniku w mleku wytwarza się składnik, który występuje też np. w parmezanie i dziecięcych rzygowinach. Ponieważ amerykańscy żołnierze podczas wojny przyzwyczaili się do tego smaku czekolady wytwarzanej przez Hersheya, który wygrał przetarg na dostawy dla armii i polubili go na tyle, że czekolada stała się tam bardzo popularna, to
Ja polecam, będąc we Lwowie wybrać się do sklepu firmowego Roshen, tak tanio słodyczy to chyba nigdzie już w Europie nie dostaniecie, czekolada dobra, tylko niekoniecznie ta z nadzieniem np. jagodowym, jeśli już to mleczna lub gorzka no i moje zaskoczenie, to......... lizaki, takie jak na wagę, w sklepie chciałem kupić jednego na próbę, to Pani w sklepie poprosiła czy bym nie mógł zważyć przynajmniej 3-4 bo na 1 to waga nie
@kyjgel: batonik o smaku rumu jest dobry, te smakowe czekolada takie średnie, lizaki super, więc trzeba samemu spróbować przed kupieniem większej ilości, niektóre słodycze smakują jak polskie z lat 90.
Już się powoli przyzwyczajamy do tych wymiocin. Ja, dziecko wychowane na słodyczach produkowanych według polskich norm zaznałem kiedyś zachodnich słodyczy ze sklepu bezcłowego .. i zaraz je wyplułem. No ale teraz za bardzo nie ma wyboru bo wszędzie panują unijne normy i można całego Mendelejewa wpierdzielić do cukierka.
Komentarze (213)
najlepsze
zakop
@niecodziennyszczon: Jadłem kilka czekolad i smakowały normalnie więc może to zależy od rodzaju.