99 proc. kurzego mięsa w USA ma chorobę białych pasków
Takie kurczaki mają o 224% więcej tłuszczu niż kurczaki bez tej choroby. Obniża ona również zawartość białka w mięsie o 9%. Samo zdrowie.
Marek-Bart z- #
- #
- #
- 222
Takie kurczaki mają o 224% więcej tłuszczu niż kurczaki bez tej choroby. Obniża ona również zawartość białka w mięsie o 9%. Samo zdrowie.
Marek-Bart z
Komentarze (222)
najlepsze
Mało ruchu, dużo żarcia.
@fideriankoons: tyje się od dodatniego bilansu kalorycznego - reszta to kołczing dietetyczny
A później kolejne alerty "epidemia otyłości, wzrost ilości chorób serca i miażdżycy!".
Komentarz usunięty przez moderatora
#logikarozowychpaskow #rozowepaski
Wiec jak to jest?
I chyba nie ma prostych odpowiedzi na takie pytania. Pewnie jak sobie wyhodujesz "białe mięso" w dobrych warunkach sanitarnych, dobrze obrobisz (oni tych leków i antybiotyków nie dają dla sportu) to będzie zdrowsze niż czerwone podobnej jakości.
(-‸ლ)
Pokaż mi badanie wykazujące obecność antybiotyków lub sterydów w mięsie drobiowym z terenu UE.
To już jest słonina :)