Sfałszowane kebaby w Polsce. Skala zjawiska jest gigantyczna
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła w pierwszym kwartale 2023 roku kontrolę jakości kebabów. Inspektorzy wykryli różnego rodzaju nieprawidłowości w aż 81,7 proc. skontrolowanych miejsc. W sumie IJHARS wystawiła kary na ponad 60 tys. złotych.
raul7788 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 252
Komentarze (252)
najlepsze
Tyle lat minęła a ludzie dalej wierzą ze jedzą baraninę.
@robert5502: w większości przypadków to prawda, ale są wyjątki od reguły. Inna sprawa, że przeciętny mirek wychowany na Kebab Kingu czy innym tego typu miejscu, nie ma zielonego pojęcia jak smakuje baranina, a jak spróbuje takiego mięsa, albo nawet mieszanki z wołowiną to mu często nie smakuje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡
A ile jeszcze takich afer nie ujrzało światła dziennego?
Ale spoko, lubimy to. Chwilę się podniecamy jakąś wiadomością a za tydzień już nie będziemy pamiętać i "cho na kebsa!"
I nie dotyczy to tylko przemysłu spożywczego ale również kosmetycznego czy chemicznego. Jak kupujesz tani krem czy szampon to tak na prawdę nie wiesz czy np. barwnik jest bezpieczny. Bo kiedyś był a teraz po chichu zastępuje się go jakimś tańszym. I dziwisz się ze używacz tego od lat a od
@odomdaphne5113:
bo taka liste to latwiej zrobic ale tych, ktore nie oszukują
109 barów x 82% = 89 barów
60000 pln / 89 barów = 731 pln/bar
No grubo, nie pozbierają się
@Trauma_Teddy: Zapraszam do szczecina na kebsika wieprzowego :D
A jak juz klamia to inspekcje powinna im dawac kilku tys kary az sie naucza,
Kebabów z prawdziwą baraniną w Polsce jest chyba tylko 2-4%.
I oczywiście jak zwykle w tym chlewie, listy tych, co oszukują nie podali. Jak z rtęcią i ołowiem w suszu jajecznym oraz solą drogową.