Czy był ktoś w restauracji #takiramen we #wroclawiu w ostatnim czasie? Byłam tam około 3 tygodnie temu i było to tragiczne doznanie. Zamówiliśmy z koleżanka dwa rameny i żadnego nie zjadlysmy do końca. Jeden z nich totalnie mdły, a drugi wręcz przeciwnie. Był tak intensywny w smaku, ze spokojnie dałoby radę zeobic z niego kolejne 4 rameny. Makaron tragiczny, zlepial się w kulke i nie dało się go zjesc. Obsługa spytała nas
Takiramen na Nowowiejskiej, byłem tam w tym tygodniu i niestety rozczarowanie. Braki w menu, chciałem zamówić z krewetką ale nie było, dlatego zamówiłem ramen z szarpanym żeberkami. Sam ramen wyglądał nieźle ale okazał się dość słony - za słony, co w zasadzie uniemożliwiło ocenę jego walorów smakowych ( sól w potrawach mi generalnie nie przeszkadza, tu było jej zdecydowanie za dużo ) Makaron średni, trochę mączysty. Na plus dość szybki czas przygotowania,
- 0
@kyloe: To może pora wyściubić nos poza Pandę i spróbować prawdziwego ramenu? Wtedy zrozumiesz, że ten z TAKI Ramen jest jeszcze za mało słony. I pomijam tu osobiste preferencje, bo każdy może lubić co innego - jeden słony, drugi nie. Ale Shoyu czy Miso z założenia są słone.
- 1
@kyloe: Jadłem lepsze, ale to sześć klas wyżej, niż Panda. Wywar w shoyu jest naprawdę niezły, jak dla mnie potrzeba mu jeszcze właśnie kopa tłuszczowego i słonego. Warto pojechać do Warszawy i spróbować w Yatta Ramen. To jest hardcorowe podejście i we Wrocławiu pewnie nie przyjęcia, skoro ten w Taki Ramen jest za słony.
- 0
@klatamistrz: Nie tyle słony, co esencjonalny i mocny w smaku. Natomiast samych rodzajów ramenu jest w cholerę i nie da się powiedzieć, że ramen ma być taki i taki. Można się wypowiedzieć o tym konkretnym ze zdjęcia. ten powinien mieć w sobie jednak odpowiednią ilość słonego smaku, a co do umami, to chyba oczywiste
- 0
@klatamistrz: Ja nie mówię, że za słony. Słony.
W_P_K via iOS
- 0
@Hypocrite: w Yemsetu jadł? Dla mnie słaby nie jest, a makaron już zmieniony, bo jadlem ostatnio i faktycznie po tym pierwszym mniej udanym, teraz jest makaron z Ragu o wiele lepszy. Na pewno jest nad czym pracować, ale zwłaszcza Shoyu daje radę, choć osobiście jeszcze bym go podkręcił
W_P_K via iOS
- 1
@priveth: jest świetny
W_P_K via iOS
- 0
@Hypocrite: tak, makaron jest teraz bardzo sprężysty i nie wchłania tak bulionu. Co do Yemsetu, to tam ekipa jest od dwóch lat ta sama.
- 9
Co on ma do Legal Cakes? Już drugi raz pisze że zamykają się, i kolejny raz mu piszą że nie. Czy to działania zlecone przez konkurencje?
#grubyzwpk
#jedzenie71
#grubyzwpk
#jedzenie71
W_P_K via iOS
- 0
@top_czipsy: wrocic tu w styczniu i mieć jak zawsze z Was bekę
- 0
@top_czipsy: Powtórzę raz jeszcze - nie puszczam w obieg niesprawdzonych informacji. Zresztą, niech za mój komentarz wystarczy, że to co pisałem, zawsze się sprawdzało.
W_P_K via iOS
- 0
@top_czipsy: widzisz, ja nie muszę nic udowadniać, bo fakty mówią jednoznacznie. Ty musisz za to dowartościować się za klawiaturą
Gruby wyczuł konkurencję, na merytoryczną odpowiedź ze screenami oczywiście kasuje komentarz ;)