Wpis z mikrobloga

Miałam lekkie uprzedzenia do oleju tłoczonego w Polsce, ale kupiłam, bo był tani i jeszcze go nie jadłam. Ej, Miraski, to jest najlepszy, powtarzam NAJLEPSZY olej kokosowy, jaki jadłam EVER!
A jadłam już przeróżne oleje i większość smakowała mi tak samo. Ten ma najbardziej intensywny smak i zapach kokosa z jakim się w ogóle spotkałam w oleju, także poletzam ( ͡ ͜ʖ ͡)


#gotujzwykopem #jedzenie #zdrowazywnosc #dieta
Pobierz matra - Miałam lekkie uprzedzenia do oleju tłoczonego w Polsce, ale kupiłam, bo był t...
źródło: comment_xTY10QORBUYA5YwHoZAitcmP0qqUds9U.jpg
  • 24
@Zarov: z czym chcesz, ja wcinam sam łyżeczką, albo jako zagrycha do suszonych daktyli i wiórków, czasem dodaję do kakaowego kremu z awokado, do owoców, ogólnie na słodko zazwyczaj jadam. Czasem jak jem same warzywa, to wrzucam kleksa z takiego oleju dla zwiększenia energetyki poziłku, do zielonych koktajli, żeby się witaminy wchłonęły. Można na nim smażyć, ale smalec jest lepszy, poza tym kokosowy jest mniej wydajny, ale za to do smażenia