Wpis z mikrobloga

No elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otrzymałem juz wiekszość przesyłek do mojego cebulackiego drona Pierwszy wpis, dlatego chciałbym się pochwalić jak idzie postęp.

Jedyne czego mi brakuje do latania to ta rama. Od 5 dni siedzi na WER Warszawa, po tym jak 2 tygodnie szła z Amsterdamu.
Trochę tego nie ogarniam, bo CC3D też przyjechał do Warszawy 6 grudnia tak jak rama, CC3D mam już na biurku a ramy nadal nie. No ale mogę się pochwalić co otrzymałem i wkrótce brać się do składania mojego PZL Cebula. Stay tuned.

No więc najpierw przyszły ESC, ładnie zapakowane, jeszcze nie podłączone, ale mam nadzieje, że działają zdjecia Nie moglem sie oprzeć i rozebrałem te ESC :D
Silniki-nie spodziewałem się że będą takie małe, przyszły w zwykłym woreczku strunowym zdjecia
Baterie-Dosyć ciężkie, przyszły nie zbalansowane, jak zamawiałem z Hobbyking to przyszły z idealnym napięciem 3,85, a tutaj jedna cela była 3,73 druga 3,85 a trzecia 3,80. Mam nadzieje że chińczykom się nie chciało ich balansować a nie że są r-------e na starcie ( ͡° ʖ̯ ͡°). Te baterie to dla mnie największa niewiadoma, ale napiszę za tydzień dwa jak się sprawują(jeśli nie wybuchną). zdjecia
CC3D Atom-Podłączyłem wczoraj do kompa, wydaje się działać, dali nawet instrukcje! zdjecia
PDB-W miare mały, wygląda ładnie ale jest inny niż był na zdjęciu na aukcji, chciałem robić refunda, ale zapłaciłem za niego 2 centy wiec trochę nie wypada ( ͡° ͜ʖ ͡°)zdjecia
przyszły jeszcze śmigła ale co tu pisać o śmigłachzdjecia
Zamówiłem jeszcze pendrive 3.0 pojemność OK, ale prędkości strasznie niskie. zdjecia
Przyszły jeszcze carbonowe śmigła do dużego drona-nawet są z carbonu zdjecie

No więc czekam tylko na ramę która mam nadzieje w poniedziałek się pojawi i można latać
Taguje #jd #pokazzakupy #pokazjd #drony #budujedronazjd #rc #dron

Wołam tych którzy chcieli być zawołani z pierwszego wpisu i tych którzy zaplusowali
@pixel_ @szczebrzeszynek @dzielus @specjalista_gamoniu @Logmach @krolik_wie_lepiej @Wychwalany @emsonftw @musicisgood @Krukosz @ziomekg, @pitrazzz, @Miecz12, @xylorinn, @2PacShakur, @JedynyTakiPodrobionyTomekNaWykopie, @makron, @Iryseq, @jestekoniem, @VanDahl, @7damian7, @Dashta, @Logmach, @jacke55, @LukCzu, @KYK_, @jesiu, @zapierdalaccieba
Voobo - No elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otrzymałem juz wiekszość przesyłek do mojego cebulackiego...

źródło: comment_z8AmHsF0ERIpLqJlVzNC7LdDO9IMvXvH.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nech: Samoróbka trochę taniej, ale trzeba dużo się bawić w konfigurowanie żeby to latało tak jak Phantomy wyjęte z pudełka
  • Odpowiedz
@Voobo: Uważaj na kabelki z silników bo są bardzo kruche i łamią się przy łączeniu kostkami, jak już dobierzesz połączenia tak żeby silniki kręciły się w odpowiednią stronę to je po prostu przylutuj. Do tego piasta tego silnika jest raczej kiepska i jak źle przykręcisz śmigła to gwint się zerwie po którymś z kolei wypadku (straciłem tak jeden silnik ;( ), ale widzę, że masz już drona, więc latać pewnie
  • Odpowiedz
@Voobo: też składam tego cebulo drona z twojej listy i ramy również nadal nie mam, silniczki faktycznie maleństwa ale chyba tak miało być ;p
  • Odpowiedz