Wpis z mikrobloga

W #lidl trwa tydzień azjatycki.
Nie taguję gotujzwykopem bo to prędzej januszegotowania, ale polecam spróbowania pasty curry z mleczkiem kokosowym chociażby w najprostszej kompozycji:

Podsmażamy kurczaka z pastą curry o ulubionym stopniu ostrości:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=62308

i dodajemy mleczko kokosowe:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=61946

oraz warzywa - ja słupki rosołowe, ale pewnie lepsze będą:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=61948

Gdy warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje to wszystko na ryż - zwykły, a najlepiej jaśminowy:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=62303

Nie zdążyłem zrobić zdjęcia, bo chociaż to była szybka szama do pracy to rodzina mi zjadła podczas próbowania ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 4
@kranu: dobry i prosty przepis - znajduje się na odwrocie opakowania pasty curry firmy kanonkwan - próbowales moze pasty tej firmy? porównywalne do tych z lidla? bo cenowo przepasc, za opakowanie ~40g kanonkwan płacisz z 4-5 zł, a tu w lidlu masz 400g za 7...
@yacolek: Niestety nie mam doświadczenia z pastami. Zawsze używałem curry w proszku. Dopiero teraz widzę jaki to syf w porównaniu do pasty z mleczkiem. Może być różnica w wydajności - tej Lidlowej dałem dosyć dużo, a gęby nie wypalała.