Wpis z mikrobloga

TYLKO HEINZ.


@Dziarski_Henk:

tyle że ten co stoi teraz na półkach to:

pomidory (148 g pomidorów na 100 g ketchupu), ocet, cukier, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw i ziół (zawierają seler), ekstrakt chilli


więc słabo, pytanie czy skład się zmienił czy są dwa rodzaje?

dla porównania np. Roleski

pomidory (205 g na 100 g ketchupu), cukier, ocet spirytusowy, sól, przyprawy.


A generalnie skoro tacy z was smakosze keczupu, to kupcie sobie w
  • Odpowiedz
Także wciąż poszukuję "swojego" keczupu.


@Dolan: Mi smakuje Kotlin nawet. Włocławek jest dobry tylko pikantny i tylko ze sloika. Od biedy zjem jeszcze keczup Markowy firmy roleski czy Pudliszki ale nie jestem ich jakimś fanem. A z tanich keczupów z konserwantami Rebek zjadliwy. NA pewno o niebo lepszy niżTortex, ktory smakuje jakby miał uran w składzie.

Gardze Heinzem - toż to czerwonawa breja bez smaku, utopiona w occie
  • Odpowiedz