Wpis z mikrobloga

Anna Lewandowska to jeden z najwiekszych #rakcontent w polskim internecie. Na swoim blogu twierdzi ze podgrzewanie potraw w mikrofalowce jest jest przyczyną:
depresji
zaburzenia koncentracji
bezsenności
utraty pamięci
uszkodzenia mózgu
zawrotów głowy
wysokiego ciśnienia krwi
zaćmy
HIT!!!!! zapalenia wyrostka robaczkowego
migreny
wypadania włosów
nerwowości
wyczerpania adrenalinowego
Wymieniła tutaj chyba wszystkie dolegliwości. świata. Lekarze jej nienawidzą.

Wszystko popiera jakimiś tam badaniami ale nie pisze juz jakimi. Proszę zabierzcie tej kobiecie klawiaturę bo robi ludziom którzy ją czytaja straszna krzywdę. To ona między innymi nagadala ludziom głupot ze nie mogą jeść glutenu mimo że glutenu nie toleruje tylko okolo 2% społeczeństwa chorujących na celiakie. Anna Lewandowska to straszny szkodnik.
#medycyna #lewandowski #zdrowie
  • 54
@grucki: @mlodysum: Teoretycznie nie, gdyż dowiedzione badaniami jest, że jedzenie podgrzewane w mikrofali traci część zdrowych właściwości poprzez przemiany chemiczne zachodzące pod ich wpływem. W praktyce jest to marginalne, inna sprawa, że jedzenie podgrzane w mikrofali zwyczajnie smakuje gorzej, niż podgrzewane tradycyjnie.


Weź mi pokaż te badania bo jestem ciekaw od kiedy ruch cząsteczek wody powoduje przemiany chemiczne i utratę zdrowych własności.

Prawda jest taka że w mikrofali zazwyczaj odgrzewa