Wpis z mikrobloga

Anna Lewandowska to jeden z najwiekszych #rakcontent w polskim internecie. Na swoim blogu twierdzi ze podgrzewanie potraw w mikrofalowce jest jest przyczyną:
depresji
zaburzenia koncentracji
bezsenności
utraty pamięci
uszkodzenia mózgu
zawrotów głowy
wysokiego ciśnienia krwi
zaćmy
HIT!!!!! zapalenia wyrostka robaczkowego
migreny
wypadania włosów
nerwowości
wyczerpania adrenalinowego
Wymieniła tutaj chyba wszystkie dolegliwości. świata. Lekarze jej nienawidzą.

Wszystko popiera jakimiś tam badaniami ale nie pisze juz jakimi. Proszę zabierzcie tej kobiecie klawiaturę bo robi ludziom którzy ją czytaja straszna krzywdę. To ona między innymi nagadala ludziom głupot ze nie mogą jeść glutenu mimo że glutenu nie toleruje tylko okolo 2% społeczeństwa chorujących na celiakie. Anna Lewandowska to straszny szkodnik.
#medycyna #lewandowski #zdrowie
  • 54
  • Odpowiedz
@grucki: Badania na kotach zakończyły się wynikiem, który potwierdza te podejrzenia. Zwierzęta piły wodę i jadły posiłki podgrzewane w kuchenkach mikrofalowych. Po kilku tygodniach wszystkie zdechły mimo, iż nie było żadnych zewnętrznych oznak niedożywienia.

xD
  • Odpowiedz
A co z płytą indukcyjną? Mam taką w mieszkaniu, a teraz będę robić remont i zastanawiam się czy nie zmienić na inną.

A jak sie do tego ma kuchenka indukcyjna? To podobno ta sama zasada dzialania.


@grucki: I różowe łykają jak pelikany. Potem co drugi niebieski musi tłumaczyć jakie bagno czytają, kiedy te już spakowane do media markt :)
  • Odpowiedz
@grucki: sporo tego to przesada ale po co np podgrzewac mleko promieniowaniem mikrofalowym jak mozna ZDROWIEJ ugotowac w garnku do mleka lub nawet zwykłym nie do mleka
  • Odpowiedz
@grucki: @mlodysum: Teoretycznie nie, gdyż dowiedzione badaniami jest, że jedzenie podgrzewane w mikrofali traci część zdrowych właściwości poprzez przemiany chemiczne zachodzące pod ich wpływem. W praktyce jest to marginalne, inna sprawa, że jedzenie podgrzane w mikrofali zwyczajnie smakuje gorzej, niż podgrzewane tradycyjnie.
  • Odpowiedz
@grucki: @mlodysum: Teoretycznie nie, gdyż dowiedzione badaniami jest, że jedzenie podgrzewane w mikrofali traci część zdrowych właściwości poprzez przemiany chemiczne zachodzące pod ich wpływem. W praktyce jest to marginalne, inna sprawa, że jedzenie podgrzane w mikrofali zwyczajnie smakuje gorzej, niż podgrzewane tradycyjnie.


Weź mi pokaż te badania bo jestem ciekaw od kiedy ruch cząsteczek wody powoduje przemiany chemiczne i utratę zdrowych własności.

Prawda jest taka że w mikrofali zazwyczaj odgrzewa
  • Odpowiedz
@grucki ona trochę działa jak słabo nauczona sieć neuronowa. Faktycznie jest związek między mikrofala i dolegliwościami ale tak jak pisałem - wynika to z faktu, że ludzie z niej korzystający maja zwykle mało czasu i odgrzewaja smieciowe jedzenie zamiast przygotowywać coś na świeżo. Sama mikrofala nie ma nic do tego.
  • Odpowiedz