Wpis z mikrobloga

o


@paczesik: : 0°C – 90°C - temperatura sppokojnie starcza, z proficooka mam zgrzewarke prozniowa i jest bardzo spoko, bym zaryzykował pewnie, jak kupowałem Anovę to jeszcze nie bylo sensownych opcji w tej kategorii cenowej..jedyne co mi tam nie pasuje, to mocnowanie do pojemnika i ciekawe jak duzy pojemnik jest w stanie obsluzyc.. A co do konkurencji - nikt tych ficzerków typu wifi/BT/apki raczej nie uzywa ;)
  • Odpowiedz
@paczesik: Nie wiem jak tam z oszczędnością energii przy otwartym garze.
Ja używam tego: cena ok 300 zł w Lidlu (widziałem go już 2 razy).
Mam go niemal rok, jestem zadowolony bardzo.
  • Odpowiedz
@goras: nie, chyba @mdesign mnie przekonał, że może rzeczywiście wystarczy taki zamknięty sprzęcik. Minus jest taki, że to kolejny "sprzęt" w kuchni, który gdzieś musi stać, a taki cyrkulator jest wielkości blendera. Oprócz tego trzeba też się zaopatrzyć w zgrzewarkę i worki, czyli dodatkowe ~200 zł trzeba położyć. Jeśli chodzi o różnice, to argument zużycia energii tutaj chyba gra pierwsze (i być może jedyne) skrzypce.
  • Odpowiedz
Jakaś różnica jest w sprzęcie


@goras: w mojej opinii tylko taka, że cyrkulatorem możesz grzać nawet w wannie - mój gar ma ograniczoną pojemność. No i pewnie mniejsze straty energii są.
  • Odpowiedz