Wpis z mikrobloga

Szukasz przepisu. Dostajesz coś takiego.

1 i 1/4 szklanki mąki
1 jajko
1 i 1/4 szklanki śmietanki
1/4 szklanki cukru pudru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/4 szklanki oliwy
szczypta soli na oko do smaku

i jak ja tego #!$%@? nie lubię
nasze babcie nie miały wagi kuchennej, a w Polsce był tylko 1 model szklanki to może to miało sens
teraz bardzo modne są chociażby szklanki z Ikei
które mają 330ml a nie 250ml pojemności
a później czytasz przepis i masz takie #!$%@? metryki
PÓŁ SZKLANKI MASŁA
SZCZYPTA ŚMIETANKI
JAKIEJ #!$%@? ŚMIETANKI
2% 18% czy 30% a może 36%
PÓŁ ŁYŻECZKI SODY ALE CZUBATA PODKREŚLAM CZUBATA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
#!$%@?
później chcesz podliczyć kalorie
i musisz do każdego produktu wpisywać
google: "szklanka mąki ile to gramów"
chcemy kolonizować marsa
a przepisy podajemy w jednostkach objętości na dodatek jakichś #!$%@? szklankach i łyżkach xD
brakuje jeszcze PÓŁ SZKLANKI PO NUTELLI
oczywiście na lodówce konieczny PRZELICZNIK KUCHENNY bo bez tego ani rusz
- jak w przepisie będzie 2 szklanki mąki to będziesz wiedział, że musisz #!$%@?ć 340g
- to czemu od razu nie napiszą 340g mąki? XD
i to jest prawdziwa strata
po wybiciu inteligencji w czasie wojny
strata po zaborach
XXI wiek, a ludzie przepisy w szklankach podają xD
jak jakieś afrykańskie plemię
GARŚĆ MRÓWEK
DWIE GARŚCI LIŚCI
MISKA PSZENICY
WODY GODZINA DESZCZU
DWIE GAŁĄZKI DZIKIEJ RÓŻY
MIESZAĆ W MOŹDZIERZU ENERGICZNIE DO ZACHODU SŁOŃCA
SMAŻYĆ NA MAŁYM OGNIU PRZEZ DWIE ZDROWAŚKI

#pasta #gotujzwykopem
  • 11