Wpis z mikrobloga

  • 1
@KlonKlona Nooo, ja ogólnie w pracy dużo piekę z rana, bo chleb i ciasta. A wieczorem robię mięsa i ryby. Bo pracuje w restauracji/hotelu.

Ale piekarz bułeczek cynamonowych brzmi fajniej. XD
  • Odpowiedz
  • 3
@smieja_im_sie_pysie
@agaja
550-600g mąki
5 łyżeczek proszku do pieczenia
1 dl cukru
3,5 dl mleka
100g stopionego masła.

Później potrzebujesz 50 g stopionego masła (nie wlewaj do ciasta!) Oraz cukier i cynamon, mieszasz razem z przewagą cukru.

1. Wszystko poza masłem miksujesz od razu, w trakcie dolewasz roztopione masło, ale nie gorące.

2. Ugniatasz w rękach do końca, wałkujesz na prostokąt. Smarujesz rozwałkowane ciasto tym 50g masła, posypujesz tą mieszanką cukru i
  • Odpowiedz