Aktywne Wpisy
wykop +76
Wykopowicze (ツ)
1. Jak mogliście już zauważyć, na górnej belce serwisu pojawiło się - dobrze Wam znane - czerwone serduszko WOŚP! Wykop, jak co roku, wspiera @fundacjawosp W tym roku również zachęcamy Was do wpłat na rzecz Fundacji. W komentarzach do wpłat możecie oczywiście pozdrawiać Michała (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Link: https://eskarbonka.wosp.org.pl/wykop (ʘ‿ʘ)
2. Obie nasze aplikacje (Android/iOS) doczekały się kolejnych aktualizacji.
1. Jak mogliście już zauważyć, na górnej belce serwisu pojawiło się - dobrze Wam znane - czerwone serduszko WOŚP! Wykop, jak co roku, wspiera @fundacjawosp W tym roku również zachęcamy Was do wpłat na rzecz Fundacji. W komentarzach do wpłat możecie oczywiście pozdrawiać Michała (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Link: https://eskarbonka.wosp.org.pl/wykop (ʘ‿ʘ)
2. Obie nasze aplikacje (Android/iOS) doczekały się kolejnych aktualizacji.
ish_waw +1008
https://steemit.com/pl-kuchnia/@breadcentric/zakwasy-mego-zycia
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem #steemit
Następnie dodaję 150-200 g wody, tyle samo wody i mam dużo szczęścia, jeśli nie wystrzeli na ścianę czy coś, jako że może rozrosnąć się bardzo intensywnie, zwiększając objętość nawet 4-5-krotnie.
W tym fragmencie masz, że dodajesz wodę i później znowu wodę. Błąd?
Kutz poprawiam, dzięki!
@mariecziek: a jak rośnie w słoiku? Ile zostawiasz przed karmieniem? Ile dodajesz żarcia? Rośnie ilukrotnie?
A w jakim stanie dodajesz do ciasta? Ile po karmieniu? Robisz zaczyn? Prosto z lodówki? Ile soli do mąki? Ile zakwasu do mąki? Ile wody do mąki?
Chleb wychodzi inny. Nie lubię posmaku z drożdży piekarskich, zakwas go nie ma. Uważam że i na jednym i na drugim można zrobić słaby chleb, tak jak i dobry.
Robisz świeżą mąkę, szacun