Aktywne Wpisy
Anacron +401
Słowo na niedzielę.
Odra wraca, bo foliarze, wróć, paranoicy (bo to poprawna nazwa tego schorzenia) nie zaszczepili swoich dzieci i niestety jest ich więcej niż 5% w naszym społeczeństwie. Ci sami ludzie jednak jednocześnie jeżdżą samochodem, mimo że prawdopodobieństwo śmierci wtedy w wypadku samochodowym jest kilkadziesiąt tysięcy razy większe niż ryzyko powikłań po zaszczepieniu (dowolną szczepionką) i wynosi z tego co pamiętam 1 do 120. Ba wychodzą z domu i chodzą po
Odra wraca, bo foliarze, wróć, paranoicy (bo to poprawna nazwa tego schorzenia) nie zaszczepili swoich dzieci i niestety jest ich więcej niż 5% w naszym społeczeństwie. Ci sami ludzie jednak jednocześnie jeżdżą samochodem, mimo że prawdopodobieństwo śmierci wtedy w wypadku samochodowym jest kilkadziesiąt tysięcy razy większe niż ryzyko powikłań po zaszczepieniu (dowolną szczepionką) i wynosi z tego co pamiętam 1 do 120. Ba wychodzą z domu i chodzą po
Gremek +12
Skąd #facebook wie że znajduje się aktualnie w Szaflarach, skoro nie ma dostępu do lokalizacji?
„Na ostro z nutą słodkości”
(danie z szynkowaru na 1,5 kg mięsa)
Składniki:
- 2 sztuki piersi z kurczaka
- 100 g suszonej żurawiny
- przyprawy: gyros, pieprz, chili, sól, słodka papryka, bazylia
Polecamy:
- szynkowar
- woreczki foliowe do szynkowaru
- termometr analogowy
Przepis:
Piersi dokładnie natrzyj przyprawą do gyrosa, pieprzem, chili, solą, słodką papryką oraz bazylią (ilość przypraw powinna być dwa razy większa niż w przypadku pieczenia mięsa). Następnie pozostaw przyprawione piersi na dobę w lodówce. Na drugi dzień namocz żurawinę przez 15 minut w letniej wodzie i dokładnie ją obmyj. Piersi delikatnie ponacinaj, tak aby umieścić w mięsie żurawinę, możesz również część żurawiny włożyć luzem między piersi, które w całości włożysz do szynkowaru. Naczynie zamknij i umieść w jego pokrywie termometr. Całość włóż do garnka z wodą, ustaw minimalne grzanie. Kiedy mięso w środku osiągnie temperaturę 70ºC zakończ parzenie, a szynkowar umieść w zimnej wodzie. Kiedy ostygnie, mięso schowaj do lodówki. Na drugi dzień potrawka gotowa jest do spożycia. Aby wygodniej było wyjąć mięso z naczynia można je przelać gorącą wodą.
Smacznego!
... bo domowe jest lepsze!
#browin #biowin #gotujzwykopem #jedzzwykopem
Komentarz usunięty przez autora