Aktywne Wpisy
uncle_freddie +170
3. NOTOWANIE TOPU RADIA 357
PEŁNA LISTA 302 UTWORÓW W KOMENTARZU
Miejsca 23 - 1:
23. HIGH HOPES – Pink Floyd (1994)
22. EVERY BREATH YOU TAKE – The Police (1983)
21. DON'T GIVE UP – Peter Gabriel & Kate Bush (1986)
20. WHAT A WONDERFUL WORLD – Louis Armstrong (1967)
19. CHILD IN TIME – Deep Purple (1970)
18. STREETS OF PHILADELPHIA – Bruce Spingsteen (1993)
17. RUNNING UP THAT HILL
PEŁNA LISTA 302 UTWORÓW W KOMENTARZU
Miejsca 23 - 1:
23. HIGH HOPES – Pink Floyd (1994)
22. EVERY BREATH YOU TAKE – The Police (1983)
21. DON'T GIVE UP – Peter Gabriel & Kate Bush (1986)
20. WHAT A WONDERFUL WORLD – Louis Armstrong (1967)
19. CHILD IN TIME – Deep Purple (1970)
18. STREETS OF PHILADELPHIA – Bruce Spingsteen (1993)
17. RUNNING UP THAT HILL
MallaCzarna +39
Nie rozumiem, dlaczego tylu ludzi dostaje wścieku jak słyszy, że ktoś inny nie chce mieć dzieci? Dobrze to widać na wykopie, ale przy świątecznych stołach też się pewnie niejeden nasłuchał. Serio? Jest nas 8miliardow na tej planecie, nie zabraknie jak się nie rozmnoże. Nie dociera, masz robić dzieci i juz, nie ważne że nie będziesz kochać i całe życie będzie niechciane ( ಠ_ಠ)
#dzieci #przemyslenia i wołam tez, #
#dzieci #przemyslenia i wołam tez, #
Zasyp: 5,2 kg pale ale, 3 kg przeniczny, 1 kg carapils, 1 kg carared + 1 kg płatków owsianych (drożdże US-05). Początkowe BLG 21st.
Czy "Oatmeal Imperial Wheat IPA" ma sens? To już zaczyna brzmieć jak nazwa z generatora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+ pytanie: zazwyczaj trzymałem piwo na burzliwej do tygodnia, gdzie faktycznie piwo gwałtownie fermentowało przez jakieś max 2 dni, tutaj już 4. dzień #!$%@? i nie zamierza przestać. Czy przy tak wysokim BLG lepiej przetrzymać trochę dłużej nawet jeśli po 7 dniach piana opadnie?
@caru:
@caru: dodałeś 2 kg karmeli bo ci zostało?
do wheat ipa?
xD
tak
@caru: pomogę ci
Ja bym potrzymał z 2 tygodnie i zmierzył blg.
W jakiej temperaturze zacząłeś fermentację?
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli nie zbierasz gęstszy to trzymaj z drożdżami i nie przelewaj chmielisz na zimno?
fermentacje zaczyna się w niższej i kończy w wyższej, a nie odwrotnie