Aktywne Wpisy
NiemrawySasiad +164
kacper3355 +41
Cześć Mirasy,
Przychodzę do Was z nietypową sprawą. Mój dobry kumpel, programista, z którym dużo współpracowałem, ma obecnie bardzo ciężką sytuację życiową – od dawna nie może znaleźć stałej roboty, jest tak źle, że wraz z dziewczyną muszą się wyprowadzić do jego rodzinnego domu, a w dodatku zamknąć przytułek dla zwierząt, który od dawna razem prowadzili.
Oni sami prawie nie mają z czego żyć, a tu jeszcze utrzymać przytułek – ludzie wpłacają
Przychodzę do Was z nietypową sprawą. Mój dobry kumpel, programista, z którym dużo współpracowałem, ma obecnie bardzo ciężką sytuację życiową – od dawna nie może znaleźć stałej roboty, jest tak źle, że wraz z dziewczyną muszą się wyprowadzić do jego rodzinnego domu, a w dodatku zamknąć przytułek dla zwierząt, który od dawna razem prowadzili.
Oni sami prawie nie mają z czego żyć, a tu jeszcze utrzymać przytułek – ludzie wpłacają
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zasyp: 5,2 kg pale ale, 3 kg przeniczny, 1 kg carapils, 1 kg carared + 1 kg płatków owsianych (drożdże US-05). Początkowe BLG 21st.
Czy "Oatmeal Imperial Wheat IPA" ma sens? To już zaczyna brzmieć jak nazwa z generatora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+ pytanie: zazwyczaj trzymałem piwo na burzliwej do tygodnia, gdzie faktycznie piwo gwałtownie fermentowało przez jakieś max 2 dni, tutaj już 4. dzień #!$%@? i nie zamierza przestać. Czy przy tak wysokim BLG lepiej przetrzymać trochę dłużej nawet jeśli po 7 dniach piana opadnie?
@caru:
@caru: dodałeś 2 kg karmeli bo ci zostało?
do wheat ipa?
xD
tak
@caru: pomogę ci
Ja bym potrzymał z 2 tygodnie i zmierzył blg.
W jakiej temperaturze zacząłeś fermentację?
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli nie zbierasz gęstszy to trzymaj z drożdżami i nie przelewaj chmielisz na zimno?
fermentacje zaczyna się w niższej i kończy w wyższej, a nie odwrotnie