Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich, zakupiłem internet domowy do 20 mb/s w T-mobile z modemem HUAWEI B525, potrzebuje waszej rady dotyczącej zakupu zewnętrznej anteny wzmacniającej zasięg LTE z kablem 20-30 metrów maksymalnie do 200 zł ze względu na moje miejsce zamieszkania (wieś) którą w razie zbyt niskiego wpływu na zwiększenie prędkości internetu będę mógł zwrócić do 14 dni od zakupu. Z góry dziękuje za pomoc.

#internet #lte #huawei #tmobile
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToTylkoJa23: Mam zewnętrzną kierunkową antenę LTE na dachu, ale ona nie wpłynęła na prędkość internetu. Umożliwiła tylko uzyskanie zasięgu w routerze wewnątrz budynku.
  • Odpowiedz
W mieszkaniu łapie mi 5 kresek zasięgu, niestety nie wiem, czy to zasięg 2g, czy 3g, co jakiś czas traci cały zasięg ( na 5-10 sekund) zależy mi na stałym pingu, normalnie to mam miedzy 35-70. Czytałem, że zewnętrzne anteny mogą bardzo polepszyć zasięg co za tym idzie prędkość internetu. Czy znacie program, który pokaże jaki zasięg mi łapie modem ?
  • Odpowiedz
Dzięki za pomoc, mam zasięg 3g na full. Może antena zwiększyłby jakość.

Pierwsza antena: oddalona o około 11 km:
LTE
Pasmo LAC eNBID CLID E-CID Uwagi
800 57410 274141 15 70180111 NetWorkS!
  • Odpowiedz
Dodam jeszcze bo dopiero sprawdziłem wyniki UKE, że mam bliżej antenę oddaloną o 5,8 km tylko nie wiem, czy jest ona na dachu budynku, czy na maszcie. Przeszkodą są lasy:

Standard Pasmo Nr stacji
GSM 1800 44622
GSM 900 44622
  • Odpowiedz
@ToTylkoJa23: Możesz spróbować jeszcze poszczególnych opcji LTE xx00 Only. U mnie najmniejszy ping i największy zasięg uzyskuję zawsze na 800. Natomiast jak coś konkretnego pobieram to przełączam na 2600. Zacznij od LTE 800 only.
  • Odpowiedz