Wpis z mikrobloga

@Pelleus: wilgotna, ale nie ma glutów. Żeby taką zrobić, trzeba wbić jajka do rondelka, a nie na patelnie.
Mały ogień, ciągle mieszać, ściągać co chwile z ognia. Kiedy jest już mało glutów ściągamy z ognia i pozwalamy się dociąć w rondelku ciągle mieszająć.
Tak dla potomnych piszę xD
  • Odpowiedz
@Kieres: Wiem Panie robię identyczną lecz na patelni delikatną, pulchną odrobina mleka ze szczyptą soli i minimalną ilością piepszu świeżo mielonego. Cała wykonana teoretycznie bez pośpiechu lecz z pośpiechem, bo do ściecia jeden krok ;) Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
  • Odpowiedz
Mały ogień, ciągle mieszać, ściągać co chwile z ognia.


@Kieres: Na patelni też się tak da, Gordon Ramsay tak samo tłumaczył :P No i patent z mlekiem też jest ok tylko nie wolno przesadzić.

A co do tego co napisałeś to bardzo ładna JAJECZNICA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@CzczeSzatana: a da się, jak najbardziej. Ale jest zdecydowanie trudniej i łatwo o nierównomierne ścinanie jajek. Dosyć niedawno przerzuciłem się na rondel i niebo, a ziemia.
To by było na tyle jeśli chodzi o
JAJÓWĘ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz