Wpis z mikrobloga

Burger z bułką prosto z przepisu @MG78:

Ciasto wyrosło bardzo ładnie. Po upieczeniu mojej konkubinie, ( ͡° ͜ʖ ͡°) która nie mogła się doczekać i urwała kawałek przed złożeniem burgera, bułka wydawała się trochę za słodka. Wrażenie to znikło po włożeniu mięsa sera cheddar grillowanej i warzyw. Koszt zrobienia jednego burgera z pieczonymi ziemniakami jak na zdjęciu to mniej niż cena Big Maca z frytkami ;)

Polecam 10/10

Link do przepisu

#gotujzwykopem #burger #kuchniamg78 #foodporn #kuchnia
m.....x - Burger z bułką prosto z przepisu @MG78: 

Ciasto wyrosło bardzo ładnie. Po ...

źródło: comment_X104Epq13evrC1ThvZHL8eYM6901NZPR.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
@mendrix: nie szukasz nowej konkubiny? ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak serio to wygląda mega apetycznie, dzięki Mireczku, bo jakoś przegapiłam ten przepis na buły do hamburgerów, a chętnie wypróbuję. Ciasto wyrabiałeś ręcznie?
  • Odpowiedz
@Heheszkara: dwie konkubiny na pewno źle wpłynęły by na moje zdrowie a zmieniać nie zamierzam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciasto wyrabiałem ręcznie około 15-20 minut. Dosyć długo było rzadkie i mocno lepiło się do dłoni. W pewnym momencie miałem załamkę że będę musiał je wyrzucić ale tak po 10-12 minutach konsystencja zaczęła się robić bardziej zwarta ;)

@willyfog: Warto chwilę postać w kuchni zjeść coś dobrego
  • Odpowiedz
@mendrix: jak to? Podobno od przybytku głowa nie boli. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I w sumie nie wiem co by na to powiedział niebieski, ale on mi takich burgerów nie robi! ¯\_(ツ)_/¯ Dzięki za poradę, kupiłby sobie człowiek w końcu jakiegoś kozackiego robota z opcją wyrabiania ciasta to by nie trzeba było murzynić, ech! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz