Wpis z mikrobloga

@jarek2312: Tej co zawsze - z kranu. To będzie 12 warka na tej samej wodzie, wcześniej nic takiego nie zauważyłem. Tego samego dnia robiłem dwie warki na tych samych drożdżakach, tylko drugą rozlewałem dopiero 4 dni temu i żadnych takich oznak nie ma. CHyba zdecyduje sie na szybkie ponowne warzenie, zostało 3,5 tygodnia, to z takim cienkuszem powinno dać radę przefermentować i się chociaż trochę ułożyć.
  • Odpowiedz
@Michauu: też zrobiłem na kveikach lite rye apę 7 blg i po fermentacji miałem taki dziwny nalot na powierzchni piwa. Poszło w kibel, ale teraz żałuję że nie zabutelkowałem i nie sprawdziłem. Nie powtarzaj mojego błędu, poczekaj i zobacz. :)
  • Odpowiedz
@Michauu: Też mam w piwach takie kożuchy gdy mocno poświecę latarą, ale piwo jest dobre i w szklance tego nie widać. Nie wiem, może od wody jak na zimnej herbacie?
  • Odpowiedz