Wpis z mikrobloga

Jakiekolwiek lubisz- ze trzy różne: brokuły, kalafior, szparagi, fasolka szparagowa, mini marchewki, mini kukurydza, nawet ziemniaki mogą być.
Warzywa gotujesz w osolonej wodzie aldente lub jeszcze lepiej na parze. W płaskim naczyniu żaroodpornym zalewasz je beszamelem, na to potarty żółty ser a dla nie-wegan można posypać pokrojonym w kosteczkę boczkiem

Zapiekasz, aż ser będzie lekko rumiany lub tak jak lubisz (warzywa są już ugotowane, wiec nie potrzebują siedzieć w piekarniku)
Możesz sobie
  • Odpowiedz
@88chaos-STAR: Wejdź sobie na jadłonomię i zrób coś z stamtąd, tam są raczej proste przepisy ale na dania. Nie słuchaj mirków, którzy Ci mówią, żeby podać marchew z serem albo kaszę z masłem. I wegetarianin nie je mięsa, u weganina odpada jeszcze nabiał, krowia żelatyna i wszystko, co pochodzi od zwierząt.
  • Odpowiedz