Czyli po polsku tosty z pomidorem, oliwą i szynką jamon. Bardzo popularne danie na śniadanie które dostaniecie w każdym barze w Hiszpanii. Ale też i można je bardzo szybko i łatwo zrobić w domu.
Potrzebujemy do tego bagietkę którą przypieczemy tak by była chrupka. Pomidora trzemy by był rzadki. Bagietkę kroimy na pół. Z wierzchu polewa lekko oliwą z oliwek a następnie nakładamy tartego pomidora. Szynkę w palcach lekko rozrywamy i kładziemy. Rozrywamy dlatego że jest ona dość elastyczna, a gdy jest w kawałkach nie będzie się ona ciągnęła.
@Adicts: nie zgadzam się. tutaj zawsze się używa tartych pomidorów, ile razy byłem u znajomych czy w barach to zawsze były to tarte pomidory. możesz nawet przeklikać pare filmików na youtubie i też są tarte pomidory
Czyli po polsku tosty z pomidorem, oliwą i szynką jamon. Bardzo popularne danie na śniadanie które dostaniecie w każdym barze w Hiszpanii. Ale też i można je bardzo szybko i łatwo zrobić w domu.
Potrzebujemy do tego bagietkę którą przypieczemy tak by była chrupka. Pomidora trzemy by był rzadki. Bagietkę kroimy na pół. Z wierzchu polewa lekko oliwą z oliwek a następnie nakładamy tartego pomidora. Szynkę w palcach lekko rozrywamy i kładziemy. Rozrywamy dlatego że jest ona dość elastyczna, a gdy jest w kawałkach nie będzie się ona ciągnęła.
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem #hiszpania #przepisy
https://www.youtube.com/results?search_query=tostada+con+tomate+y+jamon