Aktywne Wpisy
wykop +63
Dzień dobry, Wykopowicze \ (•◡•) /
1. W naszym poprzednim wpisie informowaliśmy o tym, że jedno powiadomienie - w zależności od klikniętego obszaru - może kierować bezpośrednio do wołania lub (jeśli kliknięto w link) do głównego widoku wpisu lub znaleziska. Tak to działało w poprzedniej wersji serwisu. I niestety nie sprawdziło się. Zauważyliśmy, że wielu z Was wciąż gubi się w tych założeniach. Chcąc przejść do treści, w
1. W naszym poprzednim wpisie informowaliśmy o tym, że jedno powiadomienie - w zależności od klikniętego obszaru - może kierować bezpośrednio do wołania lub (jeśli kliknięto w link) do głównego widoku wpisu lub znaleziska. Tak to działało w poprzedniej wersji serwisu. I niestety nie sprawdziło się. Zauważyliśmy, że wielu z Was wciąż gubi się w tych założeniach. Chcąc przejść do treści, w
Jankojaneczko93 +115
Skończyłem niedawno jedną z największych prac jakie miałem przyjemność zrobić. Jest to torba podróżna w stylu retro z czarnej skóry. Nie było łatwo, natomiast efekt końcowy jest jak dla mnie bardziej niż zadowalający ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Całość zajęła około 35 godzin. Robiona w stu procentach ręcznie, od projektu do malowania po szycie. Jak wam się podoba?
Mój Instagram
#leatherworking #handmade #rekodzielo #chwalesie #modameska
Całość zajęła około 35 godzin. Robiona w stu procentach ręcznie, od projektu do malowania po szycie. Jak wam się podoba?
Mój Instagram
#leatherworking #handmade #rekodzielo #chwalesie #modameska
Czas na domowy chleb tostowy :) Robi się go szybko, bez zakwasu, ze składników, które są zawsze w każdej kuchni ;) Chlebek jest pyszny, w smaku przypomina bułkę drożdżową, ale prawdziwego charakteru nabiera podczas zapiekania w tosterze, czy piekarniku, idealny do tostów, grzanek, czy zapiekanek, polecam! :)
SKŁADNIKI:
- 500 g mąki pszennej chlebowej,
- 320 ml wody,
- łyżka miękkiego masła,
- 5 g drożdży instant,
- 14 g soli,
- łyżeczka cukru,
- łyżeczka płynnego miodu
WYKONANIE:
W dużej misce mieszamy mąkę z drożdżami i solą. Odmierzamy wodę, rozpuszczamy w niej cukier i miód. Wlewamy do mąki, dodajemy miękkie masło. Miksujemy przez ok. 3,5 minut na średnich obrotach (końcówki do ciasta drożdżowego). Przekładamy do natłuszczonej keksówki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 2 h. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 35 minut, aż bochenek ładnie się zarumieni. Po wyjęciu z blaszki, przy pukaniu chlebka w spód, powinien wydawać głuchy dźwięk. Oznacza to, że jest upieczony. Smacznego! :)
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem