Cześć, Przeglądając tag, kilka razy natknąłem się na książkę "Chleb" Jeffrey Hamelman. W necie dostępne są 2 wydania, co ciekawe wydanie 1 jest nieco droższe od 2. Czy zna ktoś różnice między 1 i 2 wydaniem, które jest warte zakupu? Czy są dodatkowe książki godne polecenia na start z pieczeniem chleba?
@Rorter: wypowiem sie nie na temat pytan jakie zadales, ale jednak dla mnie ta ksiazka jest nie do strawienia wiem ze to biblia pieczenia chleba, ale czyta sie ja koszmarnie ciezko mnie wrecz odrzucila
@Rorter: to wydanie 1, to tak naprawdę drugie z tą samą okładką. Od pierwszego różni się znacznie jeśli chodzi o większą ilość przepisów. Nie miałem do czynienia z tym ostatnim, ale stwierdzenie "wydanie nowe" sugeruje, że powinno być to samo.
@wykopowy_brukselek: Dzięki za odpowiedź, każda wskazówka jest cenna. Zwróciłeś może uwagę na przepisy? Są one realne do wykonania, czy przekombinowane, ciężkie i czasochłonne?
@Rorter: nie pamieta, wyparlem z pamieci ale wejdz na FB na piekarnicza brac, masz tam przepisow od groma (w plikach, nawet mozna sobie druknac jako pdf)
@Rorter: Książka super, ale... to jest narzędzie, którego często się używa. Dlaczego więc wydawca daje nam miękką oprawę? To jest dla mnie jedyny minus. Jeżeli znajdziesz w twardej, to bierz! ( ͡°͜ʖ͡°)
@Rorter: też polecam. Sporo podstaw. Po jakimś czasie przepisy będziesz sam wymyślał jak zrozumiesz jakie są zmienne i co co smakuje. W tej książce najważniejszy jest wstęp. Omawia wiele rzeczy, których w internetowych przepisach nie znajdziesz.
Ehhhh zdublowało mi komentarz, a po usunięciu dubla skasowało oba (╯°□°)╯︵┻━┻
@wykopowy_brukselek: Dzięki za grupę, będę buszował @tptak: To cenna uwaga, precyzja przepisów zawsze na plus! @Miyazaki: Może to być błędne stwierdzenie, ale w internecie jest aż za dużo źródeł wiedzy, a my nie zawsze jesteśmy w stanie jednoznacznie odfiltrować wartościowych treści. Książka oszczędzi czas, zbierze sporą porcję wiedzy
Przeglądając tag, kilka razy natknąłem się na książkę "Chleb" Jeffrey Hamelman. W necie dostępne są 2 wydania, co ciekawe wydanie 1 jest nieco droższe od 2.
Czy zna ktoś różnice między 1 i 2 wydaniem, które jest warte zakupu?
Czy są dodatkowe książki godne polecenia na start z pieczeniem chleba?
Zdjęcie okładki: wydanie 1
Zdjęcie okładki: wydanie 2
[ #bojowkapiekarska ]
dla mnie ta ksiazka jest nie do strawienia
wiem ze to biblia pieczenia chleba, ale czyta sie ja koszmarnie ciezko
mnie wrecz odrzucila
@radziol88: Dzięki za odpowiedź!
ale wejdz na FB na piekarnicza brac, masz tam przepisow od groma (w plikach, nawet mozna sobie druknac jako pdf)
Komentarz usunięty przez autora
Po jakimś czasie przepisy będziesz sam wymyślał jak zrozumiesz jakie są zmienne i co co smakuje.
W tej książce najważniejszy jest wstęp. Omawia wiele rzeczy, których w internetowych przepisach nie znajdziesz.
@wykopowy_brukselek: Dzięki za grupę, będę buszował
@tptak: To cenna uwaga, precyzja przepisów zawsze na plus!
@Miyazaki: Może to być błędne stwierdzenie, ale w internecie jest aż za dużo źródeł wiedzy, a my nie zawsze jesteśmy w stanie jednoznacznie odfiltrować wartościowych treści. Książka oszczędzi czas, zbierze sporą porcję wiedzy