Aktywne Wpisy
cordianss +103
Porada ode mnie dla wszystkich wchodzących do branży - skończcie studia. Wykopki to prymitywy, które będą wam mówić, że studia nie są do niczego potrzebne, ale to kłamstwo.
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz
Glock17 +95
Dobija mnie że całą młodość #!$%@?łem na siedzeniu przed kompem i w sumie musiałem bo inaczej zdechłbym z nudów na tej bezludnej wiosce gdyby nie komputerek. Chuop 24lvl a nigdy nie miał kolegów ani nie trzymał dziewczyny za rękę bo od zawsze wegetuję w izolacji od społeczeństwa. Zostałem pozbawiony we wczesnym wieku możliwości przeżycia zdarzeń które kształtują resztę życia. Przeciętny 14 latek jest bardziej samodzielny i doświadczony życiowo niż ja
#depresja #
#depresja #
Dzień 14/100
Złe Mięso – wieś w Polsce położona w województwie pomorskim, w powiecie chojnickim, w gminie Czersk
Miejscowość notowana była w formie niemieckiej w 1480 jako Boszfleyth, w 1495 jako Bösem fleisch. Polskie nazwy pojawiają się w 1585 (Liemieszo) i 1664 (Złe Mięso). Od XVII w. nazewnictwo niemieckie i polskie stabilizuje się w formach Bösenfleisch i Złe Mięso.
Nazwa wsi wywodzi się od niemieckiego nazwiska właściciela miejscowej karczmy. Forma polska jest wtórna i stanowi jego dosłowne tłumaczenie („böse” – „zły”, „wściekły”; „Fleisch” – „mięso”)
Co do karczmarza, to obrosła wokół niego pewna upiorna legenda.
Część z gości zatrzymujących się w lokalnej karczmie na posiłek i nocleg nie docierała później do celu swej podróży.
Początkowo nikt tego nie zauważył, ale po kilkuletnich wnikliwych obserwacjach odkryto straszliwą tajemnicę. Karczmarz nie tylko mordował i okradał swoich gości, lecz także wykorzystywał zwłoki do sporządzania potraw.
Zwyrodniały karczmarz miał później zakończyć żywot na szubienicy, a karczmę zburzono. 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
Fotografia ilustrująca wpis pochodzi z tej strony.
#pomorskie #borytucholskie #kaszuby
Wołam
Komentarz usunięty przez autora