Wpis z mikrobloga

  • 5
@slodkie_plastry_ananasa poziom twojej logiki jest porównywalny do prezentowanej merytoryki. Naprawdę robię ci przysługę.
(pod prawie każdym wpisem znajdzie się taki mięsny wodzirej, co to musi sobie i całemu światu udowodnić jaki jest męski i niepowtarzalny. Ale poważnie... Masz 13 lat?)
  • Odpowiedz
  • 0
@henk w Niemczech był najtańszy. 4.76 euro za kilogram czystego glutenu mi wyszło. Wczoraj placilam 3.79 za pół kg w sklepie... Więc różnica jest. Do tego mam miłe doświadczenie z amazonem i od razu domówilam liquid smoke.
@slodkie_plastry_ananasa idz się już popisywać swoją głupotą gdzie indziej.
  • Odpowiedz
  • 0
@GoplanaLodz: no jakbyś mogła to byłoby super :) Ja raz próbowałem zrobić ale kompletnie mi nie wyszło. Chyba za długo gotowałem albo po prostu na zbyt dużym ogniu :|
  • Odpowiedz
  • 1
@Romesh
@0x7C3

Sypkie:
2 szklanki glutenu, pol szklanki płatków drozdzowych, 1 lyzeczka wedzonej praktyki, 1 lyzeczka czosnku. Poltorej szklanki bulionu wege, Łycha porządna sosu sojowego i sosu bbq.
Suche mieszamy, dodajemy mokre i gnieciwmy na seitan. Takie cos kroje na 6 czesci i walkuje na 1cm steki. Zawijam w folie alu i na pare na 30 minut.

Dalej marynuje (np w sosie sojowym, bbq, papryce i miodzie i oleju) i smazymy na
  • Odpowiedz