Aktywne Wpisy
janekch +62
Ej wykopki. Proponuję żeby #lidl zaczął udostępniać listę sklepów gdzie można zrobić zakupy jak człowiek i listę sklepów gdzie jak w lesie musisz sobie sam robić za kasjera.
Dzisiaj mój różowy z bąbelkiem wybrali się na zakupy w #lodz do Lidla. Jak to zwykle naładowała do koszyka na cały tydzień. Zadowolona że udało się bez slalomu miedzy paletami uderza do kasy, a tam ani jedna kasa nie jest otwarta. Czeka czeka, bąbelek
Dzisiaj mój różowy z bąbelkiem wybrali się na zakupy w #lodz do Lidla. Jak to zwykle naładowała do koszyka na cały tydzień. Zadowolona że udało się bez slalomu miedzy paletami uderza do kasy, a tam ani jedna kasa nie jest otwarta. Czeka czeka, bąbelek
Kasy samoobsługowe to
- badziew, nigdy nie korzystam 7.2% (117)
- kocham, zawsze korzystam 48.2% (786)
- czasem korzystam 19.0% (309)
- wolę mieć wybór 25.6% (418)
Poznałam chłopaka w #poznan nie #tinder Na pierwszą randkę zaprosił mnie na kawę. Było bardzo fajnie. Teraz znowu proponuje kawę. Nie chce na kawę chce na obiad. Mam mu powiedzieć wprost czy się obrazi i pomyśli że jestem roszczeniowa? Chciałabym żeby trochę bardziej się postarał. Jesteśmy dorośli #logikarozowychpaskow #rozowepaski #randkujzwykopem
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
Dobre też było, jak papryczka dżalapenio dodałem posiekane drobniutko xD
Podobno najlepszy jest antrykot bo ma +-30% tłuszczu który jest nośnikiem smaku.
Co wy polecacie? Dodatkowo dajecie np olej do mięsa?
Czy smazycie je zwyczajnie na patelni? Jak wam się udaje kształt osiągnąć
Ja zawsze na mięso daję kubek metalowy z wodą
Różne burgerownie robią różne burgery, ale podejrzewam, że jeśli nie robią na tradycyjnym grillu, mogą dodawać tam jakiś aromat wędzarniczy. Dlatego papryka wędzona robi IMO dobrą robotę.
Mięso powinno być z przerostem tłuszczu i nie ma prawa być zimne w momencie wrzucenia na patelnię. Tylko temperatura pokojowa.
Z dociskaniem bym uważał, może spowodować pękania i wyciekanie soków
Jak chcesz mieć jakieś "AĘ" kształt czyli idealnie okrągły to polecam gdzieś kupić ring/pierścień kuchenny aczkolwiek to wydatek minimum 40 pln. Ja zawsze patrze jakie mam bułki, i robię kotlety o jakiś 1-1,5 cm szersze niz bułka bo kotlet zawsze się "ściągnie". Hambusky robię 100% handmade wiec jak jakiś jest
Polecasz ten pierścień? To że krzywo to oznaka jakości