Aktywne Wpisy
pastarri +50
Mój sąsiad pali na balkonie, dym wlatuje przez moje otwarte okna do pomieszczeń w moim mieszkaniu. Nie da się zostawić okna otwartego, bo zaraz czuć dym. Non stop siedzi na balkonie i pali - dziennie spokojnie mu schodzi paczka fajek jeśli nie więcej.
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie

Ibiryd +674
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
źródło: IMG_7160
Pobierz

Globalna ankieta na temat czytelnictwa przeprowadzona przez Kelton Global w 13 krajach – najważniejsze wnioski:
– Ponad 70% ankietowanych przyznało, że przedkłada czytanie nad inne aktywności. Mieszkańcy Meksyku, Brazylii, Indii, Włoch i Japonii bardziej cenią kontakt z książkami niż możliwość dłuższego snu.
– Ponad 80% respondentów dostrzega pozytywny wpływ czytania na własne związki, a jedna na trzy osoby poszukuje w książkach rozwiązań swych miłosnych problemów.
– 40% czytelników żyjących w związkach uważa, że czytanie romantycznej literatury pozytywnie wpływa na ich relacje z najbliższą osobą.
– 41% przebadanych par z całego świata uznało, że dyskusje na temat książek były jedną z najważniejszych rzeczy, które pomogły im się w sobie zakochać.
– 45% ankietowanych twierdzi, że czytanie zapewnia im pretekst do prowadzenia interesujących rozmów z innymi ludźmi.
– Ponad 60% uczestników badania woli dyskutowanie na temat literatury w klubach książki od picia wina.
– Ponad 65% ankietowanych przyznaje czytaniu wysoką wartość w rozbudzaniu własnych zainteresowań.
– Prawie 30% żyjących w związkach ankietowanych przyznaje, że byłoby w stanie zakwestionować swoją relację ze względu na typy książek lub gatunków literackich, które preferują ich partnerzy.
– 45% respondentów uznaje częstsze kontakty z książkami za jeden z najważniejszych osobistych celów rozwojowych tego roku.
Link do całego artykułu: https://www.naczytniku.pl/zdaniem-amazona-czytanie-nas-uszczesliwia-wyniki-nowego-badania/
#ebook #kindle #ksiazki #kultura #literatura #czytniki
#naczytniku <= tag do obserwowania/czarnolistowania
Żałuje, że dopiero zacząłem "na poważnie" czytać w ostatnich 4 latach, ale lepiej późno niż wcale. W 2016 zacząłem czytać po angielsku i od
Po co w ogole jest taka ankieta? Zeby przedluzyc wirtualnego penisa?
'regularnie czytające osoby czują się znacznie szczęśliwe od pozostałych'- No spoko, od jutra nie robie nic innego tylko czytam bo chce byc najszczesliwszy.
Podstawcie 'czytanie' na 'gry video'
Czytam ksiazki i gram w gry komputerowe, to co napisales to mozna podstawic pod dowolne hobby.
Myslisz ze silownia nie moze mi pomoc rozumiec samego siebie? xD
@Na_Czytniku_PL:
'są w stanie pomóc nam w rozumieniu samych siebie'- czyli dowolne hobby, bo hobby wymaga od fana zeby dal tez cos od siebie.
'naszych rozterek egzystencjalnych, problemów uczuciowych, relacji z innymi ludźmi itd. Ich edukacyjne i terapeutyczne walory są pod wieloma względami nie do przecenienia' - znowu dowolne hobby, nawet malujac paznokcie mozemy poznac rozterki egzystencjalne.
'ale mogą być w stanie