Aktywne Wpisy
Mawak +51
Właśnie kłócę się z dziewczyną. Ona w porywie złości tak trzasnęła drzwiami zamykając się w pokoju że wypadł bolec z zawiasu i spadły drzwi. Kłótnia nie kłótnia ale jesteśmy w domu jej rodziców i drzwi naprawić trzeba. Ona zła na mnie #!$%@?ła nie żebym się nie dotykał bo ja cytując "nawet nie masz pojęcia jak te drzwi działają" xD
Po 15 minutach walki oparła drzwi o ścianę i jebla tym bolcem w
Po 15 minutach walki oparła drzwi o ścianę i jebla tym bolcem w
Karol_Kot +12
Sporo osób jest tutaj zdezorientowanych sytuacją, więc wyjaśniam. Jeśli czegoś zapomniałam, to proszę dopisać w komentarzu. Otóż, Kingi nigdy nie było, Baobab pewnie przeglądał randomową dziewczynę, bo jakoś nie wierzę, aby Tucznik specjalnie to zaplanował, jest za głupi. Niemniej jednak, zorientował się, że sądzimy, iż Kinga A. od smażalni ryb to jego nowa „kobieta życia”. Podsycał nastroje, Kinga A., zupełnie obca osoba oberwała rykoszetem, bo Tucznik postanowił się z nami zabawić, ukrywając
Danie takie może nie do końca obiadowe, ale jeżeli chcecie się tym szybciej najeść, to można np. ugrillować do tego kilka frankfurterek i super pasuje.
CO KUPIĆ (na jedną blachę pizzówek)
- 1 duży bakłażan
- salami
- suszone pomidory
- mozarella
- oliwa
- przyprawy: czosnek, słodka papryka, sól, oregano
JAK ZROBIĆ
- najpierw kroimy bakłażana na grube plastry (chcemy, żeby pizzowki były stabilne)
- każdy plaster solimy i odstawiamy na 20 minut, żeby puścił trochę wody
- wodę odsączamy ręcznikiem papierowym
- czosnek, paprykę i oregano mieszamy z oliwą i obficie smarujemy każdy plaster
- wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na 15 minut (najlepiej z termoobiegiem)
- po tym czasie wyjmujemy plastry, przekręcamy na drugą stronę i tę stronę obkładamy dodatkami: ja dałam salami, mozarellę i suszone pomidory, ale możecie dać co chcecie, oczywiście; ogólnie polecam suszone pomidory zamiast świeżych, bo podczas pieczenia nie puszcza tyle wody i się nie "gotuje"
- wstawiamy z powrotem do piekarnika z termoobiegiem na 10-15 minut
- uważam, że świetnie sprawdziłaby się tu świeża rukola (dodana już po upieczeniu) - ja niestety nie miałam, ale polecam ;d
#50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzzwykopem
@Berkel_88: mój pies nie lubi bakłażanów :)