Aktywne Wpisy

Sriracha +279
Zwycięstwo!!!!!
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
źródło: IMG_20250309_133202842
Pobierz
jmuhha +13
Mój mąż miał wczoraj imprezę integracyjną z pracy. Mówił, że wróci wcześnie, ale wrócił o 2 w nocy i powiedział, że była słaba muzyka, więc zwinął się z koleżanką i pojechali sobie na miasto do klubu potańczyć. Nie znam tej koleżanki, ale odkąd tam pracuje, wiem, że ma z nią dobry kontakt – często ze sobą piszą, wysyłają sobie memy itp. Nigdy nie zaglądałam mu w wiadomości, więc nie wiem, o czym

źródło: comment_VcI9MnUBqpdQdYZaxnNipSx6pxgsOdRa.jpg
PobierzPrawo do informowania o stanie zdrowia i podejmowania decyzji o leczeniu konkubiny/konkubenta, chyba że wyrażą na to zgodę
Prawo do wspólnej adopcji dziecka oraz adopcji dziecka po zmarłej konkubinie/zmarłym
@etutuit: A to jest bardzo ciekawa uwaga. Jesteś ( tak lewacki, że nawet lewacy nie są tak lewaccy). Cała walka o równość małżeńską jest w gruncie rzeczy walką o wartości czysto konserwatywne (rodzinę, uznane potomstwo, tradycyjne rytuały). Rewolucjoniści zarówno 1917, jak i 1968 byliby chyba dość zszokowani.
@etutuit: A to już wyłącznie Twoja opinia. Według mnie to istotne rzeczy.
@etutuit: Niby w jaki sposób mam załatwić u notariusza zmianę nazwiska, adopcję dziecka mojego partera, lub prawo do emerytury?
@etutuit: Dzieci nieistotne? Pochówek nieistotny? Dziedziczenie po partnerze nieistotne? Pogadamy za 15-20 lat.
@etutuit: Owszem, mogą zabrać, jeśli nie jesteś ojcem biologicznym.