Aktywne Wpisy
Ciuralla1 +15
Siostra sprzedała auto jakiś tydzień temu. Dzisiaj dzwoni baba, co kupiła ten samochód z ryjem, że poszedł rozrząd i siostra ma oddawać pieniądze i zabierać samochód. Baba oczywiście straszy sądem i prawnikami, jeśli siostra nie odda kasy. Co robić w takiej sytuacji ?
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
Piotrovicz +2
#poznan ma ktos nagranie z tej akcji na Św Marcinie?
Przepis:
- szklankę kefiru w temperaturze pokojowej wlałam do miski,
- do kefiru wbiłam średnie jajko (można pominąć i dać więcej kefiru),
-dodałam płaska łyżeczkę sody, prawie cała łyżeczkę soli i pół łyżeczki cukru i wszystko wymieszałam,
- stopniowo dodawałam przesianej maki (ok. 0,5 kg),
- odstawiłam żeby lekko wyrosło (ok. 15-20 minut),
- później ciasto rozwałkowałam i wykrywalna kółka szklanka,
- piekę na patelni ( choć najlepiej smakują te zrobione na blasze!!! <3)
SMACZNEGO :)
#gotujzwykopem #dziendobry #mirkoprzepisypl
I oczywiście #podkarpacie bo to regionalny przysmak
@stokrotka364: pierwsze słyszę
@dokad_idziesz: Jak od razu daje na patelnie to nie wyrastają tak ładnie mi jak na chwile zostawię ciasto do „odpoczynku”... Nie wiem, po prostu robię tak, jak się nauczyłam u niebieskiego w domu xd
Tak, jestem w podkarpacia xD
Ale jakby ktoś się wybierał kiedyś do Sanoka to otworzyli tam na rynku bardzo smaczną proziakownię z masą różnego rodzaju dodatków do proziaczków. Jednak zwykły z masełkiem i solą to jest ultra sztos nie do pobicia!
@kura-borzenka: Mój tata w domu, a dokładniej w kuchni postawił właśnie piec i zrobił do niego taki olbrzymi okap. Generalnie fajna sprawa, nawet jak coś gotuje to mogę sobie nagrzać wody od razu :)
@impact18: Raczej nie, to są placuszki sodowe, a mufiny angielskie z tego co wiem są po prostu na drożdżach
A i ostatnie pytanie czy lepiej zrobic na patelni czy w piekarniku? :)
Można na słodko i słono, jeśli chcesz na slono to zostawiasz sól bez zmian, jeśli na słodko to rezygnujesz z soli i dajesz więcej cukru.
Ja jadam na śniadanie/kolacje zazwyczaj z masłem z wkrojona dymka (tak jadłam po raz pierwszy i mi bardzo posmakowało), można jeść po prostu z masłem lub maslem ziołowy-czosnkowym, jak