Aktywne Wpisy
wykop +76
Wykopowicze (ツ)
1. Jak mogliście już zauważyć, na górnej belce serwisu pojawiło się - dobrze Wam znane - czerwone serduszko WOŚP! Wykop, jak co roku, wspiera @fundacjawosp W tym roku również zachęcamy Was do wpłat na rzecz Fundacji. W komentarzach do wpłat możecie oczywiście pozdrawiać Michała (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Link: https://eskarbonka.wosp.org.pl/wykop (ʘ‿ʘ)
2. Obie nasze aplikacje (Android/iOS) doczekały się kolejnych aktualizacji.
1. Jak mogliście już zauważyć, na górnej belce serwisu pojawiło się - dobrze Wam znane - czerwone serduszko WOŚP! Wykop, jak co roku, wspiera @fundacjawosp W tym roku również zachęcamy Was do wpłat na rzecz Fundacji. W komentarzach do wpłat możecie oczywiście pozdrawiać Michała (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Link: https://eskarbonka.wosp.org.pl/wykop (ʘ‿ʘ)
2. Obie nasze aplikacje (Android/iOS) doczekały się kolejnych aktualizacji.
ish_waw +1008
Moc to 750W
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska
tu przykładowy przepis:
https://www.seriouseats.com/recipes/2016/05/spicy-spring-sicilian-pizza-recipe.html
1.
To Make the Dough in a Food Processor (recommended): Combine flour, salt, yeast, 0.35 ounce olive oil, and water in the bowl of a food processor fitted with the blade or dough blade attachment. Process until a dough that rides around the blade forms, then continue processing for
@tmkg: czyli się zgadza ¯\_(ツ)_/¯ nie wiem, może błędnie, ale nie używam noży do siekania w przypadku większości ciast, jakoś mi to do siebie nie pasuje. No ale o to mi chodziło, dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli już robiłaś, to daj znać, czy się udało ;).
@makeitstop: ten blender ma tyle lat i tyle lat jest katowany, że chyba niezajebywalny, niemniej nie próbowałam nigdy drożdżowego w nim robić. Jak na razie to jestem w pracy, zabawę zostawię sobie
@matra: przy takim podejściu to niedługo nie będziesz mieć blendera. Te silniki nie służą do mieszania ciast.
srsly?
Poza tym glutenu w tym i tak nie będzie, a jeśli będzie, to w niewielkim procencie.
To mix the water in, there are three basic methods: the food processor, the stand mixer, and the no-knead method. The food processor is by far my favorite if quick and easy results are what I'm after. The violent beating that dough gets inside a quality