jakie puszkowane pomidory są dla Was domyślnym wyborem w kuchni?
sam lubię Mutti, jednak ich cena zaczyna mnie mocno boleć i szukam albo alternatywnych źródeł (np. zakup zgrzewki gdzieś online) albo innego producenta
polecicie coś w 1 lub 2 sprawie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #jedzenie #gotujzmikroblogiem #gotowanie #gzw #kuchnia
sam lubię Mutti, jednak ich cena zaczyna mnie mocno boleć i szukam albo alternatywnych źródeł (np. zakup zgrzewki gdzieś online) albo innego producenta
polecicie coś w 1 lub 2 sprawie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #jedzenie #gotujzmikroblogiem #gotowanie #gzw #kuchnia
Od jakiegoś czasu ucze się piec chleb i napotykam na jeden duży problem. Otó,ż w trakcie wzmacniania ciasta wszystko idzie super, ciasto jest elastyczne i ma ładną strukturę ( robię 4-5 przekładań lub laminacji co 15-30 minut, zależnie od hydracji), podczas fazy fermentacji zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Ciasto nie rośnie nawet o 50% objętości więc przedłużam fermentacje, po około godzinie dłużej dosłownie się rozpada w rękach i jest jak