Czy to wina piekarnika że mojej matce od spodu wyszedl jakis zakalec i w chlebie (od gory dobrze upieczony) i w biszkopcie ktory mial iść do ciasta 3-bit?
Ponizej zdjęcie chleba. Ona nieraz gonrobi tym samym przepisem ale czasem dzieje sie tak jak ponizej nie wiemy dlaczego
A biszkopta do 3 bita piekla 2 razy i teraz ubolewa ze tyle roboty na marne
#gotujzwykopem #kuchnia #kuchennerewolucje #niebieskiepaski #rozowepaski
Ponizej zdjęcie chleba. Ona nieraz gonrobi tym samym przepisem ale czasem dzieje sie tak jak ponizej nie wiemy dlaczego
A biszkopta do 3 bita piekla 2 razy i teraz ubolewa ze tyle roboty na marne
#gotujzwykopem #kuchnia #kuchennerewolucje #niebieskiepaski #rozowepaski
Ja pierwszy raz robiłem faszerowaną kaczkę, lekko zainspirowaną amerykańskim indykiem na święto dziękczynienia - do krojenia w plastry. Nową techniką było dla mnie luzowanie(usuwanie praktycznie wszystkich kości bez naruszanie skóry) - wywracanie kaczki na lewą stronę jest ciekawym doświadczeniem. Nie udało mi się znaleźć przepisu na farsz, który by mi się spodobał, więc improwizowałem z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, suszonymi pomidorami i chlebem. Chciałem by był miękki
Jaką masz mandolinę, że nadaje się do delikatnych mięs?
@moll: Brzmi świetnie. Ja bym się nie odważył na pieczeń wołową - trudno w mojej okolicy o dobrą wołowinę w znośnej cenie i bałbym się, że wyjdzie albo sucho, albo gumowo.