Wpis z mikrobloga

Ostatnio #umniewbarze jest juz sporo roboty przedświątecznej. W tym tygodniu zaczynaja się wigilie firmowe i trzeba pracować na zwiększonych obrotach.

Wiem, ze mam obiecany, zaległy film do wrzucenia i na bank to zrobie, ale wczoraj zasnąłem na siedząco w fotelu jak wróciłem po pracy. W weekend już tez trzeba było trochę podgonić.

Generalnie grudzień u nas zaczyna się, przymykasz oczy, BUH i jest wigilia.

Dzisiaj na palnikach:
70l - Jarzynowa
50l - kapusta kiszona do kapusty z grochem
30l - groch do kapusty z grochem
30l (niewidoczne) - kapusta biała do kapusty z grochem.

Piekarnik - dwa rękawy z karczkiem

Stół - 30 kg ogórka kiszonego

Oprócz tego z dodatkow dzisiaj będziemy przygotowywać: 50 kg buraków zasmazanych, 15 kg pieczarki zasmażanej i po około 5-8 kg różnych surówek (6 rodzai).

Dodatkowo pewnie będzie zrobione z 500 pierogów.

#gotujzwykopem #kapustazgrochem

Zapomniałbym: Łódź, Przyborowskiego 4
źródło: comment_buYZ2xvmz9ht8ih9pmSsRQrcqYiWCNQv.jpg
  • 8
@KubaJam: e tam jarzynowa 70l, sypiesz gotowe warzywa w kostkę zamrożone, rosołem zalewasz czy nawet woda gotujesz, śmietana koperek i gotowa kurła jarzynowa w mniej niż godzinę