Wpis z mikrobloga

@Astorre: podstawa to dobry zakwas, przed pieczeniem swój dokarmiałem 4x co 6h 2:5:5, na koniec po wrzuceniu do wody powinien pływać.

Co do składników: http://www.thefreshloaf.com/node/34166/100-whole-wheat-bread-rye-sourdough są tutaj

Po wyrobieniu ciasta składałem je 3x co godzinę, po ostatnim składaniu godzina odpoczynku i formowanie bochenków.

Składanie chleba tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=yJGMdXLn3fc&feature=youtu.be&t=352

Na koniec do koszyka z mąką i do lodówki na 12h.

Nacięcie na pół głębokości żyletki, najpierw w dół, później pod kątem 45 stopni
zrób mu regenerację. bierzesz z aktualnego zakwasu 20g, resztę wywalsz, dodajesz do tego 50g mąki i 50g wody, i tak co 6h

@Stef444n: W sensie, że po pierwszym mieszaniu masz 120g zakwasu i kolejno dokładasz po te 50g, czy każde dokładanie do ubranych 20g? Mąkę o jakim oznaczeniu dajesz? Ta whole wheat flour to jest razowa 1850?