Aktywne Wpisy

karollq 0
czemu nikt się nie czepia #indie albo #pakistan o b--ń atomową i im jej nie blokują a #iran już tak? Czy nie powinno być tak że państwa które miały / mają b--ń atomową powinny zwalczać każdy kraj dążący do b---y atomowej? Albo w drugą stronę, zezwolić na to i każdy kraj do odstraszania powinien mieć swoje głowice nuklearne

Fajnie że zakładają i może dzięki temu czują się lepiej i inni widząc ich też czują się lepiej/bezpieczniej, ale...
Często noszą te same rękawiczki bardzo długo, przechodzą w nich od domu do samochodu, z samochodu do sklepu i ze sklepu do innego sklepu, a później jeszcze jarają w nich fajki i wracają samochodu gdzie wszystko wcierają w kierownice i jadą do domu... dopiero w domu chyba zdejmują :/ Maseczki też albo noszą cały czas, nawet w swoim prywatnym aucie, albo nos im i tak wystaje... o sterylizacji maseczek to nawet nie słyszeli. Nie wiem jak uświadomić im zasady i procedury używania bo naprawdę robią to źle. O rzucaniu rękawiczek na ziemię tam gdzie stoją już nie wspomnę. Ktoś może ma jakiś pomysł? Bo naprawdę nie jest dobrze i wydaje mi się że tylko marnują rękawiczki i maseczki rozsiewając wokół złudne poczucie bezpieczeństwa. #koronawirus #polska #covid19 #medycyna
źródło: comment_1586379340Op9tDur0qcfq8aY6dNq3ml.jpg
Pobierz@Kofas: nie można sprzedać czegoś czego się nie ma
@krulwypoku_IgB6: bardzo prosto i dosadnie wytłumaczone o co chodzi. w zasadzie to jedno zdanie zastępuje wszystkie zasady i procedury obchodzenia się z maseczkami i rękawiczkami
@Adam_Malysz: ja pierwsze co robię po wejściu do auta to dezynfekuję te rękawiczki izopropanolem zanim czegokolwiek dotknę w środku.
dodatkowo jako skrajny paranoik na swoje nitrylowe rękawiczki przed wejściem do sklepu zakładam te foliowe na swoje, po wyjściu ze sklepu te foliowe wyrzucam
@Adam_Malysz: gdybym opisał moją "procedurę" po przyjściu do domu to zmieniłbyś zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) myślę, że spokojnie ocieram się już o granicę szaleństwa dekontaminacyjnego( ͡° ͜ʖ ͡°)