Wpis z mikrobloga

@gustaw_kramer: a na drożdżach czy zakwa ? Woda w misce czy bez ? Jaka mąka ?
Za mączkę 7/10
Forma 9/10 lubię takie szerokie to porządna kroma z tego idzie.
Za pęknięcie 4/10 za płytko naciąłeś i pewnie kołnierza pod spód nie dałeś.
@KarmazynPjekarz: bez przesady.
@gustaw_kramer: a jaki typ mąki? Bo widzę że Ci ładnie wyrosło i że spójny więc na pewno jest pszenna.
A kołnierz to jest tak że jak formujesz bochenek to zawsze się zawija ciasto jak y to powiedzieć .. brzegami pod spód. Przynajmniej powinno się. Jak tego nie zrobisz to Ci pęknięcie właśnie górą pójdzie.
tutaj masz o https://www.youtube.com/watch?v=Pp4fqtuduY0
to się profesjonalnie nazywa "składanie ciasta"