Wpis z mikrobloga

#chilli #ostrejedzenie #sosy

Lubię sobie ostro zjeść, nawet do rosołu dodaje chilli.

Dzisiaj nabyłem dwa nowe sosy:

sos kebab - gyros ostry i sos madziarów od firmy Folwark.

Pieką aż miło, cały się zgrzałem;)

Polecam bo ciężko znaleźć dobry ostry sos, którego głównym składnikiem smakowym, edit: nie jest chilli.
  • 11
@basssiok: Robię sam sos chilli, taki na cukrze. Jednak wolę kupić dużą butlę za 7 zł i mieć zawsze pod ręką ;)

@variss: Jadałem już takie ale nie dość, że drogie to i tak mają charakterystyczny smak, który mi nie odpowiada;)
@variss: Ja rozumiem;) Tylko daj takiego do kebaba to zabije cały smak składników.

I dałem dupy, miał być sos który nie smakuje chilli a jest ostry;p
@maqs7: rozumiem :) Najostrzejsza habanero ma niby do 500 000 w jednostkach Scoville'a,. Wychodzi więc na to, że można dostać w miarę naturalny sos o wartości np. 200 000. Raczej by było to ciężko zjeść :)