Aktywne Wpisy
mirko_anonim +23
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Doszedłem do ściany w życiu i nie wiem co dalej. Szukam pomysłów. Mam prawie 26 lat i właśnie wróciłem z miasta TOP 5 mieszkać do mamy. Ostatni rok spędziłem w Gdańsku gdzie przeprowadziłem się za pracą. Ze względu na rosnące koszty wróciłem do mojej mamy mieszkać za darmo w mieście 200k ludzi. Zarabiam 5 000 netto. Nie mam dziewczyny, nie dostałem mieszkania od rodziców, jedyny plus to taki, że mogę pracować zdalnie
Antrykot to jednak dobry kawał wołu. Stek z antrykotu, papryka w słodko - kwaśnej glazurze, chrupiące fryty z piekarnika z majonezem ziołowo - cytrynowym.
@Czesiowcy: dobrze robisz, ale nie takie jest wytłumaczenie :) . Wilgoć na powierzchni steka nie obniży temperatury patelni. Natomiast obniży ją na powierzchni steka, przez co stek gorzej się przysmaży (reakcja Maillarda). Pieprz jest naprawdę trudno spalić, spokojnie można popieprzyć przed smażeniem - kwestia czy ktoś woli łagodniejszy czy ostrzejszy smak pieprzu.
@Mirkosoft: Kwestia doświadczenia ze smażeniem steka na nahajcowanej, żeliwnej, odlewanej patelni - efekty nie były zachwycające. Były w sumie niedobre. Oczywiście przy grubszych kawałkach mięsa można zjechać z temperaturą, ale ten tutaj nie był jakiś porażająco grubo cięty. Wolę przyprawić po fakcie.
Za kwestie olejowe dziękuję, doedukuję się :)
@malinowa_chmurka: @Sqbfd: @SupremeMasterLeader:
Stek - świeży kawałek antykotu. Jeśli nie wiecie, jak dobierać mięso, dwa kryteria : grubość (steka o
Próbowałem już podgrzewać talerze ale zawsze w połowie jedzenia jest już letni/zimny