Wpis z mikrobloga

@HienaCmentarna87 zawsze robie tak samo, rozni sie tylko czasem smazenia. Steka wyjmuje z opakowania tak na 10 minut przed smazeniem. Jak z lodowki to az bedzie mial temperature pokojowa. Z obu stron sole i pieprze (ja lubie duzo pieprzu) i nacieram oliwa z oliwek. Patelnie rozgrzewam bardzo mocno i leje troche oliwy. Jak zaczyna dymic to klade miesow. Przy takie 2.5cm kawalku to smaze tak z 2 minuty z kazdej strony. Potem
@Dymass: wczoraj robiłem rostbef i antrykot ale jakoś nie widziałem w smaku różnicy między nimi, wrzuciłem na grilla po 3minuty z każdej strony i nawet wyszło fajnie aczkolwiek podczas jedzenia sporo krwii wypływało ze środka mimo ze był delikatnie czerwony w środku. Dzisiaj widziałem właśnie w lidlu tego twojego steka i tak się zastanawiałem czy nie kupić... nie powinno się tej wołowiny solić dopiero po smażeniu?
HienaCmentarna87 - @Dymass: wczoraj robiłem rostbef i antrykot ale jakoś nie widziałe...

źródło: comment_1591365913b538t5uim2RbLkuvAYGuo8.jpg

Pobierz