Wpis z mikrobloga

Heloł, wiecie może czy sałatę na słodko ze śmietaną/jogurtem robi się tak samo jak mizerię? Chcę ją po prostu porwać trochę na kawałki, posolić i dodać cukier, odstawić na chwilę, żeby "skruszała" (?). Potem śmietaną i pieprz, oki będzie?

Chodzi mi głównie o to, czy trzeba dodać cukier, sól i odstawić :) czy to coś da? czy lepiej nie czekać i jeść od razu?

Z góry dzięki

#jedzenie #jedzzwykopem
  • 6
@FreakingAwesome: sałata kruszała? :)

nie wiem jaką masz sałatę ale jak robię taką do obiadu to jedynie rozdrabniam palcami liście i zalewam jogurtem wymieszanym z cukrem, sól i pieprz do sałaty ha tfu
@wuju84 jadłam taka sałatę tylko raz w życiu, w dodatku nigdy jej nie robiłam :p "kruszała" - dla mnie to też dziwne słowo, ale chyba chodzi o to, żeby była taka.. miękka? Chociaż większość ludzi lubi chyba chrupiące rzeczy, idk.

Mam sałatę masłową.

A do mizerii pieprzu nie dajesz? Ani soli?