Wpis z mikrobloga

@ciachciacz: jakie kilka godzin ? Jak robisz wołowego to może i tak, a drobiowy spokojnie możesz zrobić w max 1,5 h. Poza tym smażony to już inna bajka i nijak ma się do kebabowego. To jest po prostu zwykły gyros.
  • Odpowiedz
@turtledove: Zdjęcie z wczoraj, buła też robiona samemu - przepis z Policzonej Szamy ()

Taki pro tip co do bułek - jak masz opiekacz to (dla mnie) smakuje 10x lepiej jak się ją do niego wrzuci wcześniej i mocno przyciśnie, robi się wtedy cieńsza i spieczona/lekko twarda dzięki czemu smakuje jak w oryginalnym kebabie z budy, chyba że ktoś woli zostawić jak jest to
Etemerion - @turtledove: Zdjęcie z wczoraj, buła też robiona samemu - przepis z Polic...

źródło: comment_1600976374yzaE8RxW2BN5847D0inKyP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@turtledove: spoko, sam na niego wpadłem dopiero za drugim razem jak kebsa robiłem, wygrzebałem opiekacz z dna szafki i okazało sie że warto było.

Oryginalna buła < buła po opiekaczu, spróbuj nastepnym razem, polecam ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz