Wpis z mikrobloga

@wondermano1: o hui niepotrzebnie pytalem haha, wyglada miodzio, ja na razie rozwijam technike tego goscia ( https://www.youtube.com/user/maestrovitoiacopelli ), a dokladnie to przygotowuje jakies ciasto o nieznanej hydradacji (jest dosc lepkawe ale powolnym ruchem odkleja sie od dloni), wyrasta 1-2h w temp pokojowej, potem formuje wg rad z tego kanalu YT i niestety na kamieniu szamotowym w 250 C, ten gosci ma na to taka technike: ciasto + sos pomidorowy daje do
według kalkulatora kmp, mąka caputo pizzeria, 60% hydro, wyrastało 6h w całości w 21 stopniach, potem 6h w lodówce i na koniec 6h w kulkach w 21 stopniach

pieczone w 450°C w effeuno p134h


@wondermano1: #!$%@?, jeszcze 100 lat temu(lub dzisiaj na podlasiu) by was za takie praktyki na stosie palili, a teraz bez skrępowania się z tym obnosicie wśród bogobojnych obywateli